Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Μετά το Eurogroup: το παραμύθι της αισιοδοξίας κράτησε μια μέρα



Πριν κοπάσουν τα ευχολόγια και τα παχιά λόγια για «νέα αφετηρία» και «καινούργια μέρα» που ξημέρωσε μετά την απόφαση του Eurogroup, διαφαίνονται ήδη οι αντιφάσεις, τα σκοτεινά σημεία, η απουσία πραγματικών διεξόδων.


To Εurogroup τελείωσε, οι κυβερνητικοί εταίροι προσπάθησαν να διαμορφώσουν κλίμα αισιοδοξίας, αλλά η πραγματικότητα τους διαψεύδει διαρκώς. Το πρώτο βήμα που θα οδηγούσε στην εκταμίευση του πρώτου μέρους της δόσης προς την Ελλάδα, η επαναγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, φαίνεται ήδη να καρκινοβατεί -ενώ δεν αποκλείεται να αποτελέσει και «δώρο» προς τα κερδοσκοπικά κεφάλαια αλλά και να επιβαρύνει κι άλλο τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες - πριν ακόμα «σώσει» τις τελευταίες. 
Η τρικομματική κυβέρνηση, μετά τα ευχολόγια, το μόνο για το οποίο μοιάζει να νοιάζεται είναι τογρηγορότερο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας όπως ο κερδοφόρος ΟΠΑΠ.

Οπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε σημερινή του ανακοίνωση:

«Η προσπάθεια των κυβερνητικών εταίρων να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του Eurogroup ως "εθνική επιτυχία", στερείται τουλάχιστον σοβαρότητας και δεν μπορεί να αντιστρέψει τη σκληρή πραγματικότητα που υφίσταται η πλειοψηφία της κοινωνίας από την ακραία και καταστροφική πολιτική του μνημονίου.

Η "τεχνητή δόση αισιοδοξίας" δεν βγάζει την κοινωνία από την κρίση και σίγουρα  δεν θα σώσει την κυβέρνηση, όπως δεν έσωσε και τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. 

Ο χρόνος της λιγοστεύει». 
Συγγραφέας: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)