Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Πεθαίνοντας στη Γάζα, μέρα 4η: το Ισραήλ σφυροκοπά τους αποκλεισμένους


Τελευταία ενημέρωση, Σάββατο 17/11, 12.55 μ.: Υπερβαίνουν τους 30 πλέον οι νεκροί (ανάμεσά τους πολλά παιδιά), σύμφωνα με τις τελευταίες ως τώρα πληροφορίες, από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ έπληξε το αρχηγείο της κυβέρνησης της Χαμάς και απειλεί με χερσαία επέμβαση από στιγμή σε στιγμή, επιστρατεύοντας ως 75.000 εφέδρους. 

Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό σε όλο τον κόσμο. Απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και δυτικών χωρών στον βομβαρδισμό πυκνοκατοικημένων περιοχών της Λωρίδας από το Ισραήλ.
To σχετικό hashtag στο Twitter: 

Συνεχής ενημέρωση με φωτογραφίες από τη Γάζα και τις κινήσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο, στο GazaUnderAttack . Λεζάντες στα αγγλικά.

Σάββατο 17/11/2012

Στη διάρκεια της νύχτας, χτυπήθηκε το αρχηγείο της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, καθώς «τις τελευταίες έξι ώρες ο ισραηλινός στρατός έπληξε 85 νέες θέσεις» στη Γάζα, σύμφωνα με ανακοίνωσή του. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας βρίσκεται σήμερα στη Γάζα.

Bίντεο από την επίθεση στο αρχηγείο της κυβέρνησης της Χαμάς:

Οι σημερινές εξελίξεις:

[17/11/2012 13:08] Συνεχής ενημέρωση για την επίθεση στη Γάζα: στη Λωρίδα ο υπ. Εξωτ. της Τυνησίας

[17/11/2012] Άλλη μια προεκλογική περίοδος στο Ισραήλ, άλλη μια σφαγή στη Γάζα... (σκίτσο του Latuff)

To σχόλιο του παγκόσμια γνωστού σκιτσογράφου για όσα συμβαίνουν στη Γάζα

[17/11/2012] Χτυπήθηκε το αρχηγείο της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα

Το αρχηγείο της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ισλαμιστικής οργάνωσης υπό τον έλεγχό της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας.

[17/11/2012] Eικόνες από τη Γάζα και τις διαδηλώσεις παγκοσμίως ενάντια στην ισραηλινή επίθεση

Η επίθεση στη Γάζα από έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο πυροδοτεί αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο. Στη Λωρίδα, κηδείες και νεκροί και τραυματίες, συχνά παιδιά.

[17/11/2012] Γάζα: 31 οι νεκροί, συγκεντρώνει τανκς και εφέδρους το Ισραήλ

Το Ισραήλ συνέχισε και τη νύχτα της Παρασκευής τους βομβαρδισμούς της πυκνοκατοικημένης Λωρίδας της Γάζας, με τον αριθμό των θυμάτων να ανεβαίνει στα 31. Η κλήση από το Ισραήλ 75.000 εφέδρων γεννά φόβους ότι επίκειται και χερσαία επέμβαση. Χτυπήθηκε το αρχηγείο της κυβέρνησης στη Λωρίδα της Γάζας. Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο ενάντια στην ισραηλινή επίθεση.


Παρασκευή 16/11

Τα τελευταία νέα:
  • Τα κίνητρα της ισραηλινής επιθετικότητας

    Του Πάνου Χαρίτου:  Γιατί το Ισραήλ να δολοφονήσει το στρατιωτικό ηγέτη της Χαμάς, που μέχρι πρότινος ήταν ο βασικός συνομιλητής του; Κι ακόμη περισσότερο, επειδή επικαλέστηκε ως αφορμή τις εκτοξεύσεις αυτοσχέδιων πυραύλων, τους οποίους όμως δεν εξαπέλυε η Χαμάς, που είχε επιλέξει την αποκλιμάκωση;
  • Η Ευρ. Ένωση στηρίζει την ισραηλινή επιθετικότητα - δηλώσεις της Κ. Αστον

    Με δηλώσεις όπως αυτή: «Οι επιθέσεις με ρουκέτες από την Χαμάς και άλλες οργανώσεις στη Γάζα από τις οποίες ξεκίνησε η παρούσα κρίση είναι απολύτως απαράδεκτες για όποια κυβέρνηση και πρέπει να σταματήσουν. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προστατεύει τον πληθυσμό του από τέτοιου είδους επιθέσεις».
  • Στη βομβαρδιζόμενη Γάζα ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός

    Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός κατήγγειλε τις επιθέσεις του Ισραήλ, σε σχόλιο που έκανε στους δημοσιογράφους, στο νοσοκομείο Σίφα της Γάζας.”Αυτή η τραγωδία δεν μπορεί να μείνει στη σιωπή και ο κόσμος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τη διακοπή αυτής της επίθεσης», δήλωσε ο Καντίλ. 85 πύραυλοι έπληξαν τη Γάζα μέσα σε 45 λεπτά την Παρασκευή το πρωί.


Πέμπτη 15/11


Το Ισραήλ συνεχίζει για δεύτερη ημέρα το σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας, αυτής της μικρής περιοχής, έκτασης 365 τ.χλμ. όπου κατοικούν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι. H ισραηλινή επίθεση ξεκίνησε με τη στοχευμένη δολοφονία του Α. Τζαμπάαρι, ηγετικού στρατιωτικού στελέχους της Χαμάς, με τον ισραηλινό στρατό να δημοσιοποιεί και το σχετικό  βίντεο:



Συνεχής ενημέρωση από τη σελίδα των Σχολιαστών Χωρίς Σύνορα:

Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα - συνεχής ενημέρωση από ΣχΣ


Η Χαμάς απάντησε με εκτόξευση ρουκετών προς το νότιο Ισραήλ, που σε ένα περιστατικό είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ισραηλινών. Το Ισραήλ έχει πυκνώσει τις αεροπορικές επιδρομές, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 15 παλαιστίνιων, 2 εκ των οποίων παιδιά (ένα βρέφος 8 μηνων και ένα 11χρονο κορίτσι). 

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη νύχτα συζητήθηκε το θέμα, ενώ οι ΗΠΑ πρόσφεραν απλόχερη στήριξη στην επίθεση του Ισραήλ. 

Βρετανός ακτιβιστής μεταδίδει απευθείας από τη Γάζα: https://twitter.com/harryfear

https://pbs.twimg.com/media/A7vcUhZCYAAFW2q.jpg:large
Ένα σκίτσο-σχόλιο στην απόλυτη συμπαράταξη των ΜΜΕ παγκοσμίως με την στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ.

Σχετικά δημοσιεύματα ως τώρα στο left.gr, με αντίστροφη χρονολογική σειρά:


[15/11/2012] Ανατροπή Αμπάς και ακύρωση των Συμφωνιών του Οσλο σχεδίαζε το Ισραήλ

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Εφημερίδα των Συντακτών, «χθες αποκαλύφθηκε εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου εξωτερικών, στο οποίο προΐσταται ο ακροδεξιός σιωνιστής, Αβιγκντορ Λίμπερμαν, σύμφωνα με το οποίο, το Τελ Αβιβ ετοιμάζεται να ανατρέψει την Παλαιστινιακή Αρχή και τον πρόεδρό της, Μαχμούντ Αμπάς, σε περίπτωση που οι Παλαιστίνιοι υποβάλουν σε ψηφοφορία στον ΟΗΕ το αίτημά τους για αναγνώριση του κράτους τους. Η ψηφοφορία έχει προσδιοριστεί για τις 29 Νοεμβρίου»

[15/11/2012] Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ- Να σταματήσει τώρα η Ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα

Με τη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς Άχμεντ Αλ Τζαμπάρι καθώς και το μπαράζ των επιθέσεων που ακολούθησε, ο Παλαιστινιακός λαός πληρώνει και πάλι βαρύ φόρο αίματος στο βωμό της Ισραηλινής κατοχής.

[15/11/2012] Ανακοίνωση ΚΚΕ για Γάζα: Να ακυρωθεί η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας - Ισραήλ

Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα «σχετίζονται με την προσπάθεια γενίκευσης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και πολέμου σε βάρος της Συρίας και του Ιράν», σύμφωνα με το ΚΚΕ, που σε ανακοίνωσή του «ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τώρα τη στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ».

[15/11/2012] Ο Νετανιάχου ετοιμάζει χερσαία εισβολή στη Γάζα

O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του ετοιμάζονται για να επεκτείνουν την επιχείρησή τους κατά της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας. 

[15/11/2012] Η Ρ. Δούρου για την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Ρένα Δούρου, σε δήλωσή τη χαρακτηρίζει τη συνεχιζόμενη επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα «παράνομη ενέργεια της ισραηλινής κυβέρνησης, η οποία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ευρύτερης αστάθειας και αναταράξεων (...) 

[15/11/2012] Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Γάζα

Έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, πραγματοποίησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, τα ξημερώματα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας (02:00 GMT).

[15/11/2012] H σφαγή στη Γάζα ξεκίνησε με μήνυμα στο twitter

Η νεογλώσσα του ισραηλινού στρατού σε μήνυμα στο Twitter: «Ο IDF ξεκίνησε μια ευρεία καμπάνια εναντίον τρομοκρατικών στόχων και επιχειρησιακών μονάδων στη Λωρίδα της Γάζας, κυρίως της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ». 

[15/11/2012] Ο Ομπάμα υποστηρίζει θερμά το Ισραήλ και τη νέα δολοφονική επιδρομή στη Γάζα

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ συνομίλησε με τον με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου ενώ η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της χώρας της προς το Ισραήλ για τις επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.

[15/11/2012] Γάζα, ισραηλινή δολοφονία: Ποιος ήταν ο Άχμαντ Αλ Τζααμπάρι της Χαμάς

H σημερινή στοχευμένη εξωδικαστική δολοφονία από ισραηλινά αεροπλάνα του ηγετικού στελέχους της Χαμάς, συνοδεύτηκε από νέους βομβαρδισμούς στη Γάζα, με τα θύματα να ανέρχονται πλέον σε τουλάχιστον 8, ανάμεσά τους 2 παιδιά, μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης.

[14/11/2012] Χαμάς: Το Ισραήλ άνοιξε τις πύλες της κόλασης

Έξι Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χαμάς Άχμεντ αλ Τζααμπάρι, 52 ετών, σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας σε περισσότερες από 20 αεροπορικές επιδρομές που σημειώθηκαν στην περιοχή, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της ισλαμικής οργάνωσης που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)