Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

200.000 πολίτες «υποδέχτηκαν» τη Μέρκελ ,στο σύνταγμα

Embedded image permalink

Συγγραφέας: left.gr

18.57 Με αυτοκινητοπομπή κατευθύνεται στο αεροδρόμιο η γερμανίδα καγκελάριος. Κλειστοί οι δρόμοι από όπου θα περάσει. 

18.46 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Ανγκελα Μέρκελ και του Αντώνη Σαμαρά με Έλληνες τραπεζίτες και επιχειρηματίες. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, συμμετείχαν οι :  


Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος,

ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Μαϊλλης,

οι τραπεζίτες Γιώργος Ζανιάς (Εθνική) και

Νίκος Νανόπουλος (Eurobank),

o διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ,

ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός,

ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος,

ο Νίκος Φρουζής πρόεδρος του συνδέσμου φαρμακευτικών επιχειρήσεων,

ο διευθύνων σύμβουλος της Boss στην Ελλάδα Bairon Herzberg,

ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas Πάνος Ξυνής,

ο διευθύνων σύμβουλος της Hochtief Hellas Joahim Kochling και

ο επικεφαλής του Zeus Capital Στέλιος Ζαβός.

Στη συνάντηση μετέχει και ο Πολ Τόμσεν, απεσταλμένος του ΔΝΤ στην Αθήνα και ένας εκ των τριών εκπροσώπων της τρόικα. Επίσης συμμετέχουν εκπρόσωποι γερμανικών επιχειρήσεων που ταξίδευσαν στην Ελλάδα μαζί με την Καγκελάριο της Γερμανίας.

18.35 Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η απογευματινή πορεία από τον Λ. Πύργο. Αποκλεισμένο με κλούβες των ΜΑΤ το Γερμανικό Προξενείο. Στο σημείο συγκεντρωμένα μέλη της επιτροπής διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων με πανό που λέει "Δεν τους χρωστάμε, μας χρωστάνε".

17.46 Επιμήκυνση ενός έτους πήρε η Πορτογαλία «Να το συζητήσουμε» είπε σήμερα η Μέρκελ στο Σαμαρά για την επιμήκυνση


17.38 Ασθενοφόρο τώρα στην Αμαλίας για ηλικιωμένο άνδρα που τραυματίστηκε από τα ΜΑΤ @captainsand

17.30 Σαμαράς και Μέρκελ θα συναντηθούν με επιχειρηματίες Οι διαδηλωτές συναντώνται ακόμα με τα ΜΑΤ

17.28 Πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς της πλατείας μετά την "σκούπα" των ΜΑΤ προκειμένου να καθαρίσουν πλατεία @MakisSinodinos 

17.24 Τώρα: Επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές στους στύλους του Ολυμπίου Διός. 


17.20 Από @athkork "Μας κυνήγησαν κυριολεκτικά μέχρι Συγγρού. Για μία ακόμα φορά κ με το γνωστο τρόπο η συγκέντρωση διαλύθηκε"

17.18 Εγκαίνια σήμερα για το παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, στο χώρο «The Hub Events» (Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα). Στις 7.30 μ.μ. οι ομιλίες: Μπερντ Ρίξινγκερ, πρόεδρος του κόμματος Die Linke, Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

17.14 Αποχώρησε ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών από το Σύνταγμα. 

17.11 Ψυχρολουσία για την κυβέρνηση οι δηλώσεις Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Στη σύνοδο κορυφής το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο παραπέμπει η καγκελάριος τις αποφάσεις για την κρίση. Μετά την έκθεση της τρόικας παραπέμπει τη χορήγηση της επόμενης δόσης των 31,5 δις ευρώ ενώ εξέφρασε την επιθυμία της να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Χρήσιμη χαρακτήρισε την επίσκεψη ο Αντώνης Σαμαράς, που επανέλαβε την πρόθεση του να συνεχίσει την απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου. "Ο ελληνικός λαός περνάει δύσκολες στιγμές, σχεδόν έχει εξαντλήσει την αντοχή του", δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας στη συνάντηση που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ.

Φωτογραφία νωρίτερα στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Μπερντ Ρίξινγκερ 


17.00 Νέα έφοδος της Αστυνομία στην πάνω πλευρά του Συντάγματος. Κυνηγούν τους διαδηλωτές στην Αμαλίας. 

16.46 Στο Προεδρικό Μέγαρο έφθασαν Μέρκελ - Σαμαράς - Από Όθωνος και κάτω ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών στο Σύνταγμα. 

16.44 Και άλλη φωτογραφία από τη σημερινή διαμαρτυρία μπροστά από την ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες. Παρών και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής. 

16.40 Τώρα στο Σύνταγμα στη Μεγάλη Βρετανία: Κυνηγητό και χημικά - Με τα πόδια Σαμαράς και Μέρκελ κατευθύνονται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

16.37 Θεσσαλονίκη: Στις 18.30 στην Καμάρα νέα διαδήλωση καλούν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της "καλεί το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν στη σημερινή διαδήλωση στις 6.30 μμ στην Καμάρα ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ, ενάντια στα Μνημόνια και την ΕΕ της φτώχειας, του φασισμού, του ρατσισμού και του πολέμου.


16.36 Οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα φωνάζουν: "Αθήνα, Μαδρίτη, Λισαβόνα, όλη η Ευρώπη στο δρόμο του αγώνα"

16.32 Στο σταθμό Ακρόπολη κλούβα των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ στην είσοδο του μετρό @daphnofylla

16.30 Μεγάλο μέρος του κόσμου στην πλατεία Μοναστηρακίου. Κλειστή η είσοδος του μετρό από Αθηνάς. (από ρ/σ "Στο Κόκκινο 105.5") 

16.26 Γυμνός ανάμεσα στα ΜΑΤ νωρίτερα 

16.24 Ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις Μέρκελ - Σαμαρά. Μεταβαίνουν μαζί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  

16.19 Σαμαράς: Σπάμε τη διεθνή απομόνωση - Αναίτιο ξύλο με γκλομπ (φωτογραφία @Arhsx)

16.14 Σαμαράς:Σήμερα υπάρχει μία κυβέρνηση που πετυχαίνει όλο και περισσότερους στόχους - Τα ΜΑΤ έχουν φτάσει στο συντριβάνι, στο μέσο της Πλατείας Συντάγματος. Ο κόσμος παραμένει στην Αμαλίας προς τη μεριά του Εθνικού Κήπου.

16.12 Μέρκελ: Δεν μπορεί σε μια νύχτα να λυθούν προβλήματα που υπάρχουν για δεκαετίες - Άγριο ξύλο και προσαγωγές από τα ΜΑΤ στην κάτω μεριά της πλατείας Συντάγματος 

16.10 Τώρα πρώτες βοήθειες σε τραυματία στο Σύνταγμα @Inflammatory_

16.08 Μέρκελ: Υπάρχουν πρόοδοι, από το 2009 έως το 2011, όπως η μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος. Όλα αυτά είναι θέματα που μας δείχνουν με κάθε σαφήνεια ότι πολλά έχουν επιτευχθεί, πολλά που ήταν αναγκαία για τους ανθρώπους αν και σκληρά. Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι άξιζε τον κόπο.  

16.05 Μέρκελ: Είναι κοινό μας συμφέρον εμείς στην Ευρώπη να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας (...). ώστε να θέσουμε ένα πλαίσιο ώστε τα εγγόνια μας να μπορέσουν να ζήσουν σε ευημερία - Γιατροί περιθάλπουν τραυματία στη Φιλελλήνων, περικυκλωμένοι από ΜΑΤ. 

16.04 Σαμαράς: Σήμερα υποδεχθήκαμε μία φίλη της χώρας - Κλιμακώνεται η επίθεση της Αστυνομίας στο Σύνταγμα, ρίψη δακρυγόνων και στη Μητροπόλεως.  

16.02 Σαμαράς: Συζητήσαμε για στενότερη συνεργασία σε υγεία και αυτοδιοίκηση. 

16.01 Σαμαράς: Η καγκελάριος τόνισε ότι οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες, συζητήσαμε για πως μπορεί αυτό να γίνει πραγματικότητα. 

16.00 Σαμαράς: Είχα την ευκαιρία να πω στην Άνγκελα Μέρκελ ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις υποχρεώσεις της.  

15.59 Αυτήν την ώρα οι δηλώσεις Σαμαρά - Μέρκελ. 

15.55 «Δεν μπορώ να καταλάβω την κριτική που δέχομαι για την παρουσία μου εδώ. Νιώθω πολύ δεμένος με την Ελλάδα. Και με αυτή μου την κίνηση θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου» απαντά ο επικεφαλής του Die Linke, Bernd Riexinger στη γερμανική εφημερίδα, Bild που τον επικρίνει επειδή συμπαραστέκεται στον ελληνικό λαό.Περισσότερα εδώ

15.54 Το MEGA ονομάζει γερμανική σημαία τη ναζιστική σημαία που κάψανε οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα. 



15.50 Απέναντι στα ΜΑΤ @Bezesteni 


15.42 Οι διαδηλωτές δε φεύγουν από το Σύνταγμα. Φωτογραφία πριν λίγο @IrateGreek 

15.31 Παραμένει ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών στο Σύνταγμα. - Αποχωρεί από την Ερμού το ΠΑΜΕ. 

15.29 Αρκετές συλλήψεις στα Προπύλαια μετά από την επίθεση των ΜΑΤ, που βγήκαν από το φράχτη της Βασ. Σοφίας και κυνήγησαν διαδηλωτές στην Πανεπιστημίου. (από ρ/σ "Στο Κόκκινο 105.5") 

15.28 Η δημόσια τηλεόραση έδειξε πλάνα από τα περιορισμένα επεισόδια αλλά «αμέλησε» να δείξει την ίδια την συγκέντρωση των χιλιάδων ανθρώπων. 

15.25 Δακρυγόνα και κρότου-λάμψης στα Προπύλαια. Ένταση και μπροστά από τη Μεγάλη Βρετανία. Δεν αποχωρούν οι διαδηλωτές. 

15.22 Παραμένει το ΠΑΜΕ στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. @tilevoas


15.17 
Ηρεμία τώρα στην πλατεία Συντάγματος. 


15.07 
Απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας στους διαδηλωτές που βρίσκονταν στο φράχτη της Βασ. Σοφίας. Ανασύνταξη των διαδηλωτών στην Πανεπιστημίου. 


15.05
 Θεσσαλονίκη: Στο υπ. Μακεδονίας- Θράκης η πορεία. Στην είσοδο υπάρχει ένα πανό για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων (alterthess.gr) 

15.02 Η κατ' ιδίαν συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ ολοκληρώθηκε - Aκολουθεί το γεύμα εργασίας. Μικρής κλίμακας ένταση στο φράχτη της Βασ. Σοφίας - Περιορισμένη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ.   

14.58 Εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ διακωμωδούν την επίσκεψη Μέρκελ @VeriasA

14.55 Χειροκροτήματα στον Αλέξη Τσίπρα ενώ μπαίνει στο προαύλιο της Βουλής. (βίντεο)

14.47 Οι τρεις του Δικτύου που είχαν προσαχθεί, αφεθεί ελεύθεροι και ξαναπροσαχθεί, ξανααφέθηκαν ελεύθεροι. Στην τρίτη προσαγωγή, σήμερα, κερδίζουν μια αθώωση τσάμπα!

14.39 Ογκωδέστατη και ειρηνική η συγκέντρωση κατά της επίσκεψης της καγκελαρίου παρά τα πρωτοφανή κατασταλτικά μέτρα. Κάλεσμα στον κόσμο που τελειώνει την εργασία του να ενωθεί με τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα. 

14.38 Ολόκληρο το ρεπορτάζ: Αλέξης Τσίπρας - Μπερντ Ρίξινγκερ στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Στις 4.00 μ.μ. αναμένονται οι κοινές δηλώσεις Μέρκελ - Σαμαρά. 

14.37 Ζωντανή σύνδεση με πλατεία Συντάγματος από τα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης: El Pais, Russia Today, Bloomberg 


14.32 Φωτογραφία νωρίτερα : O Aλ. Τσίπρας στο Σύνταγμα με τον πρόεδρο του γερμανικού αριστερού κόμματος DIE LINKE Μπερντ Ρίξινγκερ @naftemporiki 



14.31 Σύνταγμα τώρα @Balkanizator


14.29 Διαμαρτυρία τώρα στις Βρυξέλλες σε ένδειξη αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό.@Krotkie

14.26 Όταν προσήχθησαν για δεύτερη φορά οι τρεις του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, που είχαν ήδη αφεθεί ελεύθεροι, ο οδηγός του περιπολικού που είχε έρθει να τους πάρει, διαβεβαίωσε τους ασφαλίτες ότι ο ίδιος τους είχε πάει στη ΓΑΔΑ την πρώτη φορά. Και άρα δεν χρειαζόταν και δεύτερο «ταξίδι». Οι ασφαλίτες επέμειναν, όμως, κι έτσι έγινε νέα σύλληψη.

14.25 Και οι άλλοι ...


14.22 Οι μερκελιστές 

14.20 Τα μπλοκ εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΔΕΗ ενώ ανηφόριζαν την Ακαδημίας υπό τον ήχο του ύμνου του ΕΛΑΣ



14.18 Στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ. Σε εξέλιξη η κατ' ιδίαν συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ. 


14.14  Το βίντεο των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα από το Σύνταγμα: 

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/iEtyNHuOHjw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

14.09 Στο Μέγαρο Μαξίμου η αυτοκινητοπομπή. Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι του Ντυνάν έκραξαν την αυτοκινητοπομπή της Μέρκελ, όπως περνούσε από τη Μεσογείων. Ουρές χιλιομέτρων στην περιφερειακή Υμηττού. 

14.06 Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Ντινάν επιβεβαιώνει ότι έγινε χρήση χημικών από τα ΜΑΤ που βρίσκονται εντός του προαυλίου. Στο Σύνταγμα: Η αστυνομία πριν από λίγο προσήγαγε τον γιατρό και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ Κώστα Καταραχιά. 



14.03 Από λεπτό σε λεπτό η άφιξη της αυτοκινητοπομπής. Φωτογραφία από το αεροδρόμιο. 
http://cdnmo.coveritlive.com/media/image/201210/phptNliiD2.jpg

14.01 Επικεφαλής της πορείας του ΠΑΜΕ, η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα. Η πορεία βρίσκεται στην οδό Σταδίου και κατευθύνεται στο Σύνταγμα.

14.00 Καταφθάνουν συνέχεια διαδηλωτές στο Σύνταγμα. Φωτογραφία από Καραγιώργη Σερβίας. @ypopto_mousi

14.00: Συνεχείς πτήσεις σε κύκλους του αστυνομικού ελικοπτέρου πάνω από το Ερ. Ντυνάν

13:55 Οι τρεις προσαχθέντες του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα αφέθηκαν ελεύθεροι και στη συνέχεια ξαναπροσήχθησαν, επειδή μετέφεραν τις μάσκες που κουβαλούσαν ήδη από την πρώτη φορά που προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.  

13:53 Τα ΜΑΤ απειλούν με προσαγωγές και δεύτερη επίθεση στο προαύλιο του Ντυνάν. 

13:52 Έτοιμα τα παιδιά στο σταθμό πρώτων βοηθειών στην πλατεία @Nikos_K_






13:51 Διαμαρτυρία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μπροστά από τη γερμανική πρεσβεία

13:50 Δυναμική εμφάνιση του μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πλατεία


13:47 Ανάμεσα στους προσαχθέντες μαθητές από το 3ο Λύκειο Νίκαιας και ο γραμματέας συλλόγου εργαζομένων στον Άγιο Σάββα, επειδή κρατούσε ντουντούκα. 


13:43 Μέσα από τη διαδήλωση στο Σύνταγμα προχωρά ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με την αντιπροσωπεία του Die Linke, κατευθυνόμενος προς το προαύλιο της Βουλής. Χειροκροτήματα και ενθουσιασμός από τους διαδηλωτές. Σαμαράς και Μέρκελ αναχώρησαν με το ίδιο όχημα από το «Ελ.Βενιζέλος» και κατευθύνονται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Φωτογραφία @DemiDi_




13:43 Σαμαράς και Μέρκελ αναχώρησαν με το ίδιο όχημα από το «Ελ.Βενιζέλος» και κατευθύνονται στο Μέγαρο Μαξίμου 

13:41 Διαδηλωτές ανηφορίζουν και τη Σταδίου @tilevoas 



13:36 Ενθουσιώδης υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα. Στο Ελ. Βενιζέλος: Μέρκελ και Σαμαράς περπατούν στο κόκκινο χαλί και επιθεωρούν το άγημα των καταδρομέων που αποδίδει τιμές.

13:34 Μπλοκ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και της ΠΟΕ-ΟΤΕ ανηφορίζουν την Ακαδημίας. Ο ύμνος του ΕΑΜ ΕΛΑΣ παίζει στη διαπασών από τις μικροφωνικές τους. 

13:32 Κινητά και wi-fi «νεκρά» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Σε εξέλιξη η επίσημη υποδοχή της Μέρκελ 

13:31 Αναίτιες προσαγωγές νέων του ΣΥΡΙΖΑ στο Μοναστηράκι. Οδηγούνται στα τοπικά τμήματα και μετά στη ΓΑΔΑ. 

13:30 Πάρα πολλά μπλοκ ανηφορίζουν την Ακαδημίας και κατευθύνονται προς Σύνταγμα. 

13:28 Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στο Σύνταγμα. Έτοιμος να υποδεχθεί τη Μέρκελ ο Σαμαράς.  

13:27 Επεισόδια στο Ντυνάν καθώς αστυνομικοί προσπαθούν να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να κατέβουν στη Μεσογείων. 

13:26 Προσγειώθηκε στο Ελ.Βενιζέλος το αεροσκάφος που μεταφέρει την Άνγκελα Μέρκελ. Προσαγωγές αυτήν την ώρα στην πλατεία Εξαρχείων.  

13:25 Ασφυκτικά γεμάτη η Όθωνος @tilevoas

13:16 Νέοι ΣΥΡΙΖΑ: "Μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά, καμία θυσία για τα αφεντικά" 

13:12 Στο Χίλτον θα καταλύσει για λίγες ώρες η Μέρκελ - Πολλοί δημοσιογράφοι στο ξενοδοχείο. Στο Σύνταγμα φθάνει σε λίγη ώρα ο Αλέξης Τσίπρας. 



13:11 Αυξάνεται ο κόσμος στο Σύνταγμα.@mpodil 









13:10 Μανώλης Γλέζος πριν από λίγο στο Σύνταγμα : "Η οργή και η αγανάκτηση του ελληνικού λαού να μετατραπεί σε πολιτική πράξη και όχι σε βία"


12:56 Στο Σύνταγμα τώρα και η μοτοπορεία. 



12:55 Σύνταγμα: Προσαγωγή ατόμου, επειδή είχε maalox στο πρόσωπο. 



12:53 Μόλις έφθασε στο Σύνταγμα ο Μανώλης Γλέζος. Έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους διαδηλωτές. 

12:48 Ελεύθερος Χ. Πιλάλης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Στη ΓΑΔΑ οι τρεις προσαχθέντες από το μπλοκ του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

12:46 Στο Ελ. Βενιζέλος ο Αντώνης Σαμαράς. Αναμένεται η άφιξη της Άνγκελα Μέρκελ σε μισή ώρα. 

12:45 Τρεις οι προσαγωγές από το μπλοκ του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα. 

12:42 Με τα τρακτέρ έχουν κατέβει οι κτηνοτρόφοι στα Γιάννενα ενάντια στο ξεπούλημα της Δωδώνης

12:34 Προσήγαγαν όλο το μπλοκ του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα με πανό και ντουντούκες, στα Εξάρχεια. 

12:30 Συγκεντρώνονται σιγά σιγά οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα. 

12:24 Προσαγωγή μέλους της νεολαίας ΣΥΝ στο σταθμό Μοναστηράκι. Στο σημείο μεταβαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Χρήστος Καραγιαννίδης και Αφροδίτη Σταμπουλή. 

12:23 Προσαγωγή του μέλους της ΚΕ του ΣΥΝ, Χ.Πιλάλη από το Ζάππειο στο ΑΤ Συντάγματος. 

12:19 Θεσσαλονίκη: Δυνάμεις του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε κινητοποίηση- κατάληψη στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους (alterthess.gr)


12:13 Μέχρι στιγμής οι προσαγωγές που επιβεβαιώνονται στο κέντρο της Αθήνας είναι περίπου είκοσι. 


12:09 Με εντολή της αστυνομίας έκλεισαν λίγο νωρίτερα και οι σταθμοί του τραμ στο Σύνταγμα και το Ζάππειο.  

12:06 Φωτογραφία από τις προσαγωγές νεαρών ατόμων στο Σύνταγμα @ypopto_mousi

12:02 Προσήχθη ένας άνδρας που πλησίασε το κτίριο της γερμανικής πρεσβείας κρατώντας πλακάτ με την εικόνα της καγκελαρίου Μέρκελ και του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, όπως αυτό εμφανιζόταν στο γνωστό πρωτοσέλιδο του περιοδικού Focus.

12:01 Ανυπόστατες οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για αλλαγή του τόπο συγκέντρωσης. 

11:59 Δύο διμοιρίες ΜΑΤ προχώρησαν σε προσαγωγές 6 νεαρών ατόμων πάνω στην πλατεία Συντάγματος και αποχώρησαν από την πλατεία. 

11:51 Στην πλατεία Συντάγματος φθάνουν οι πρώτοι διαδηλωτές. Πάνω στην πλατεία Συντάγματος και δυνάμεις της αστυνομίας. 
Φωτογραφία @lysimelis
11:49 Έκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό: Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι και Κατεχάκη

11:30 Πρωί πρωί άρχισαν τις προσαγωγές...

11:06 Οι υδροφόρες που παραλάβαμε από το Ισραήλ βρίσκονται παρκαρισμένες έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα και οι Θεσσαλονικείς, ενόψει της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα…

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 με το κάλεσμα που απηύθυνε το ΕΚΘ για συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου. Στη συγκέντρωση αυτή συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί στις 17.00 συγκέντρωση των «Μοτοσικλετιστών εν Δράσει» στον Λευκό Πύργο, οι οποίοι θα κάνουν πορεία προς το γερμανικό προξενείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)