Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Άγρια επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους των ναυπηγείων που μπήκαν στο υπ. Αμυνας

Image



Συγγραφέας: left.gr
Οι εργαζόμενοι πέρασαν την πύλη του υπ. Άμυνας στη λ. Μεσογείων και πέρασαν στον προαύλιο χώρο. Αυτή την ώρα (10.30 π.μ.) βρίσκονται μπροστά στην είσοδο του κτιρίου του υπουργείου. Στις 11.10 επιτέθηκαν τα ΜΑΤ και τους έδιωξαν από την είσοδο του κτιρίου. Συνεχής ενημέρωση.

4:04  Φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα έξω από τη ΓΑΔΑ σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους προσαχθέντες εργαζόμενους των Ναυπηγείων.


3:23 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατεβαίνοντας από τον έκτο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, δήλωσε ότι οι 70 προσαχθέντες ναυτεργάτες αναμένεται σε λίγο να αφεθούν ελεύθεροι.



2:19 Έξω από τη ΓΑΔΑ έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι των ναυπηγείων, αλλά και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που συμπαρίστανται στους προσαχθέντες εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

2:03 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του σωματείου των ναυτεργατών, έχει σπάσει τα πλευρά του, ενώ ο αντιπρόεδρος φέρεται να έχει κάταγμα στο πόδι του.    

1.45 μ.μ.: Στη ΓΑΔΑ αυτή την ώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Λαφαζάνης.

1.25 μ.μ.
: Αδύνατη η επικοινωνία με κάποιους από τους προσαχθέντες εργαζόμενους. Δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για τον αριθμό τους. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους που έχουν προσαχθεί, ενώ κάλεσε συνδικαλιστικά στελέχη να συγκεντρωθούν έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

12.55 μ.μ.: Στη ΓΑΔΑ έχουν μεταφερθεί πλέον οι προσαχθέντες, δεκάδες κατά πληροφορίες, από το υπ. Αμυνας. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων. Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση μεταβαίνουν με πορεία από το υπ. Αμυνας όσοι εργαζόμενοι δεν προσήχθησαν νωρίτερα (φωτό) 

https://pbs.twimg.com/media/A4WmtiwCYAAS_P_.jpg

12.05 μ.μ.: Έξω από τον χώρο του υπουργείου έχουν απωθηθεί πλέον οι συγκεντρωμένοι, μετά τη διάλυση της συγκέντρωσής τους στον προαύλιο χώρο με ξύλο και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ. Στο σημείο βρίσκοταν ο κοινοβολευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Π. Κουρουμπλής, που προσπάθησε να μεσολαβήσει για να συναντηθούν οι εργαζόμενοι με τον αρμόδιο υπουργό, μαζί με τους βουλευτές Γ. Στάθα και Δ. Γάκη. Η Λ. Μεσογείων είναι κλειστή αυτή την ώρα, ενώ μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ όσοι εργαζόμενοι είχαν νωρίτερα προσαχθεί. Σύμφωνα με ανεπιβαίωτες πληροφορίες, δυνάμεις των ΜΑΤ μεταβαίνουν στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για να εμποδίσουν συγκέντρωση εκεί των εργαζομένων. 
Το βίντεο από τον ξυλοδαρμό των εργαζομένων από τα ΜΑΤ:



11.37 π.μ.: Σε βίαιες συλλήψεις όσων, λίγων, διαδηλωτών είχαν μείνει στα σκαλιά του κτιρίου προβαίνουν τα ΜΑΤ. Εχουν οδηγήσει τουλάχιστον 6 στις παρακείμενες κλούβες.

11.30 π.μ.: Σε αστυνομικό κλοιό εντός του  προαύλιο χώρου του υπ. Αμυνας παραμένουν οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων. Κλούβες των ΜΑΤ φράζουν πλέον την είσοδο του κτιρίου του υπουργείου. Ο υφυπουργός Αμυνας, σύμφωνα με ΜΜΕ, δηλώνει πως θα δεχτεί αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων.

11.10 π.μ.: Επίθεση των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους, τραυματισμένοι μερικοί από τους  διαδηλωτές. Τα ΜΑΤ έχουν κυκλώσει πλέον τους διαδηλωτές. Στο σημείο και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την εκ περιτροπής εργασία που τους έχει επιβληθεί όπως και για το πάγωμα διαφόρων παραγγελιών που τους αφήνει χωρίς δουλειά. Στο χώρο του υπ. Αμυνας δεν υπάρχουν, ως αυτή την ώρα, αστυνομικές δυνάμεις.

Φωτό από τηλεόραση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)