Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Η Γερμανία θα πρέπει να δράσει ως ο ηγέτης της Ευρωπ. Ένωσης, λέει ο ΣΟΡΟΣ!



Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος «ο εφιάλτης» της κρίσης στην ευρωζώνη να καταστρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και πρόσθεσε ότι η Γερμανία θα πρέπει είτε να δράσει είτε να βγει από τη νομισματική ένωση. 


Η κρίση έχει «τρομακτικές επιπτώσεις στην τρέχουσα κατάσταση, σπρώχνει την ΕΕ σε μια διαρκή ύφεση και είναι αυτοδημιούργητη», επισήμανε ο Soros .


«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος το ευρώ να καταστρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο δρόμος για να αποφευχθεί αυτό είναι η Γερμανία να δεχθεί (…) να αναλάβει μεγαλύτερες δεσμεύσεις για να προασπίσει όχι μόνο τα δικά της συμφέροντα, αλλά και τα συμφέροντα των χρεωμένων κρατών και να παίξει τον ρόλο το καλού ηγεμόνα», σημείωσε ο Soros.
Η Γερμανία θα πρέπει να δράσει ως ο ηγέτης της Ένωσης όπως το έκαναν οι ΗΠΑ για τον ελεύθερο κόσμο στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο μεγιστάνας πρότεινε και μια ακόμη λύση για την κρίση... Η Γερμανία θα μπορούσε να εγκαταλείψει το ευρώ «και το πρόβλημα θα εξαφανιζόταν», είπε, καθώς η αξία του ενιαίου νομίσματος θα έπεφτε.
ενικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)