Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Βίντεο-Τσίπρας στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Ταφόπλακα τα μέτρα




''Ταφόπλακα για τη χώρα'' χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας, τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα, κατά την ομιλία του στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, στα Γιάννενα.
Δείτε το βίντεο από το MEGA


«Σχιζοφρενικό κρεσέντο και απύθμενο νεοφιλελεύθερο δογματισμό» χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για τα νέα μέτρα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών στα Γιάννενα.
Ταυτόχρονα, για άλλη μια φορά έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στους πολίτες ενόψει του δύσκολου χειμώνα για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, τονίζοντας ότι «όλοι θα πρέπει να στηρίξουν την κοινωνία που υποφέρει».Επίσης επανέλαβε ότι, αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της κοινωνίας από τα μέτρα - ταφόπλακα. Σχετικά με τις εκλογές επεσήμανε: «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Θα τις ζητήσουμε, όταν θα είμαστε σε θέση να τις επιβάλλουμε».
Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα βιωσιμότητας του χρέους δεν βγαίνει, ενώ εξήγησε πως η Ελλάδα αποτελεί ένα ευρωπαϊκό και διεθνές πείραμα ενός προγράμματος - σοκ που δεν έχει θεραπεία.
Σε ότι αφορά το Μνημόνιο, ζήτησε την ακύρωση και την κατάργησή του στη Βουλή με επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης σε ευρωπαϊκά πλαίσια, αλλά και την συγκρότηση πανευρωπαϊκής διάσκεψης για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύεται γι' αυτά, εφόσον αργά ή γρήγορα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.
Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στους στόχους του κόμματός του, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα αναμενόμενα νέα σκληρά μέτρα σε βάρος του λαού, ενώ για τον πρωθυπουργό ανέφερε πως κρύβεται από τη Βουλή, όπου δεν έχει βρεθεί μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, ενώ σφοδρότατη κριτική επιφύλαξε και για τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.
«Ο μεν Βενιζέλος είχε το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ στο μαξιλάρι του, ο δε Κουβέλης συμπεριφέρεται ως οικοπεδούχος στην απέναντι όχθη. Αισθάνομαι το λιγότερο άσχημα, που η επίθεση σε εργασιακά κεκτημένα δεκαετιών γίνεται με την υπογραφή της αριστεράς», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
enikos.gr,   tvkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)