Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Στο 35% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 25% η ΝΔ (εκτίμηση ψήφου)


Στις 10 μονάδες αυξάνεται η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, με την Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση με 11,5%. Στο σημερινό τρίτο μέρος της πρώτης πανελλαδικής δημοσκόπησης μετά το καλοκαίρι, οι πολίτες ερωτώνται επίσης για τις προεδρικές και τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, καθώς και για το ποιο κόμμα θα τα κατάφερνε καλύτερα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Διαβάστε επίσης το πρώτο και το δεύτερο μέρος της έρευνας:

Με 8 μονάδες διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ - Μεγάλη πτώση της ΝΔ

Palmos Analysis για το Tvxs.gr

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, οι ΑΝΕΛ με 4%, το Ποτάμι με 3,5% και η ΔΗΜΑΡ με 1,5%. Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά την άνοδο του στις ευρωεκλογές, ο ΛΑΟΣ  εμφανίζει ασήμαντα ποσοστά στην παρούσα δημοσκόπηση.
Στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 46% θεωρεί ότι πρέπει να εκλεγεί αφού πρώτα γίνουν βουλευτικές εκλογές, ενώ το 29% από την σημερινή Βουλή χωρίς εκλογές.
Ότι πρέπει πρώτα να γίνουν βουλευτικές εκλογές υποστηρίζει ένα αξιοσημείωτο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ(38%) αλλά και της ΝΔ (31%).
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην ερώτηση αν η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, τα ΝΑΙ(49%)  υπερτερούν με μικρή διαφορά των ΟΧΙ(45%).
Το ότι πρέπει να εξαντληθεί η τετραετία, υποστηρίζει ένα αξιοσημείωτο ποσοστό και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ
Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα στο θέμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα: το 55% των θεωρεί ανύπαρκτη και το 22% ήπια, ενώ μόνο το 17% σκληρή.
Στην αμέσως επόμενη ερώτηση,  τι θα ήταν η διαπραγμάτευση με την τρόικα αν  υπήρχε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 25% πιστεύει ότι θα ήταν περισσότερο αποτελεσματική, το 30% το ίδιο αποτελεσματική ενώ η σχετική πλειοψηφία 36% θεωρεί ότι θα ήταν λιγότερο αποτελεσματική.
Τόσο οι απαντήσεις στην τελευταία ερώτηση όσο και τα υψηλά ποσοστά όσων θέλουν να εξαντλήσει η κυβέρνηση την θητεία της, θα πρέπει να προβληματίσουν και τον ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή: tvxs
--------------------------------------------
Αύριο αναμένεται η δημοσίευση του τρίτου μέρους της έρευνας της εταιρίας Palmos  Analysis, στο οποίο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα στα παρακάτω ερωτήματα:

  • O πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί από την σημερινή Βουλή ή μετά από εκλογές; -Εκτίμηση ψήφου για όλα τα κόμματα
  • Διαπραγμάτευση με την τρόικα: θα τα κατάφερνε καλύτερα μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Όπως μαθαίνουμε στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει την αυτοδυναμία, με ποσοστό 35%, ενώ ή ΝΔ μένει 10 μονάδες πίσω, συγκεντρώνοντας ποσοστό γύρω στο 25%!

Αύριο δεν θα είναι μια "καλή" Κυριακή για Σαμαρά και Βενιζέλο!

Υ.Γ.: Γελάμε με τους δημοκόπους που πριν τις ευρωεκλογές, έδειχναν εκει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο, αλλά έβγαζαν πρώτη την ΝΔ στις εθνικές εκλογές!


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου