Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Η περιοδεία του Αλ. Τσίπρα στο Παλέρμο

Στην περιοδεία του στο Παλέρμο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την Κομισιόν, Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη τύπου σε δεκάδες τηλεοπτικά και έντυπα μέσα, αποδεικνύοντας έτσι το τεράστιο ενδιαφέρον του ιταλικού τύπου για την επίσκεψη. 



View image on Twitter
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τους τόπους δολοφονίας του κομμουνιστή γερουσιαστή Πιο Λατόρε και του δικαστή Φαλκόνε, όπου απέθεσε λουλούδια αποτίοντας φόρο τιμής στους δολοφονηθέντες από τη μαφία, καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο που ήταν μαζεμένος.
View image on Twitter
Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε συνάντηση κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με το δικαστή Ντι Ματέο, επίσης επικηρυγμένο από τη μαφία, εκφράζοντάς του το σεβασμό για το έργο που επιτελεί. 
Στην ομιλία του που ακολούθησε και πραγματοποιήθηκε σε κλίμα τεράστιου ενθουσιασμού, παρευρέθηκε πολύς κόσμος, με ιδιαίτερα έντονη την παρουσία εκπροσώπων των συνδικάτων, όπως της FIOM και των εργαζομένων της FIAT, ενώ μεγάλη υπήρξε και η παρουσία της ελληνικής κοινότητας.
View image on Twitter
Η ομιλία μεταδόθηκε απευθείας σε εκδηλώσεις συγκεντρωμένων στη Μεσσίνα και την Κατάνια. Στην ομιλία παρευρέθηκε, ακόμα, η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και αδελφή του Μπορσελίνο, επίσης δολοφονηθέντα από τη μαφία, ο Μάρκο Ρεβέλι, γνωστός διανοούμενος και από τους ιδρυτές της λίστας «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» ανέφερε χαρακτηριστικά «Η Ελλάδα είναι ταυτόχρονα το τραγικό παράδειγμα αποτυχίας των ευρωπαϊκών πολιτικών της λιτότητας, αλλά και λαμπρό παράδειγμα για την Αριστερά. Από μια αριστερά κατακερματισμένη και περιθωριοποιημένη, ζούμε σήμερα την ελπίδα ότι σε πολύ λίγο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η πρώτη πραγματικά αριστερή κυβέρνηση».
Το βίντεο που προηγήθηκε της ομιλίας:
    Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο, εδώ. 

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)