Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ευτελισμός της Βουλής από την κυβέρνηση

Αποχώρησε η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση της πρότασης μομφής εναντίον του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη - Ο Γ. Τραγάκης αρνήθηκε να δώσει επί προσωπικού το λόγο στον Γ. Δραγασάκη για χάρη του Ευ. Βενιζέλου που λειτουργεί ως υπερ-πρόεδρος της συγκυβέρνησης - Προηγήθηκαν εκφράσεις και ύφος καφενείου από Ευ. ΜεΪμαράκη και Ευ. Βενιζέλο - «Πρώτο θύμα των μνημονίων η δημοκρατία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής με τις ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

 (άδεια τα έδρανα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ όταν πήρε το λόγο ο Ευ. Βενιζέλος - φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ)
Μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της Κυριακής, συνεχίστηκαν οι κυβερνητικές προκλήσεις. Το ανάρμοστο ύφος και οι υπόνοιες του Ευ. Μεϊμαράκη ότι ο Γ. Δραγασάκης μεθόδευσε την απουσία του προέδρου της Βουλής κατά την ομιλία Τσίπρα την Κυριακή, προκάλεσε την αντίδραση του Γ. Δραγασάκη που ζήτησε το λόγο επί προσωπικού. Ο προεδρεύων, Γ. Τραγάκης, αρνήθηκε να δώσει το λόγο καθώς ήδη είχε ανέβει στο βήμα ο Ευ. Βενιζέλος, που συνέχισε να προκαλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι τελευταίοι, μετά τη συνεχιζόμενη άρνηση να πάρει τον λόγο ο Γ. Δραγασάκης, αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Είχε προηγηθεί, κατά τη συζήτηση, η προσπάθεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  να αναδείξουν την πρόταση δυσπιστίας κατά του Ευ. Μεϊμαράκη ως πολιτική επιλογή που αφορά τη λειτουργία της Βουλής. Όπως τόνισε ο Αλ. Τσίπρας (ολόκληρη η ομιλία του), «η κυβέρνηση φυγομάχησε την Κυριακή, γι' αυτό ανέδειξε διάφορα νομικίστικα τερτίπια· για να μην μιλήσει για το σκάνδαλο των τραπεζών, για το έγκλημα κατά των πολιτών και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων». 
Απορρίφθηκε  η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Το ΚΚΕ δεν συμμετείχε ούτε στη συζήτηση ούτε στην ψηφοφορία. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 241 Βουλευτές και υπήρξαν 165 «ναι» και 76 «όχι».
Για διχαστικών τόνων ομιλία του κ. Μεϊμαράκη, «που επιβεβαιώνει πλήρως την ορθότητα των αποφάσεών μας, τόσο στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο όσο και κατά τη σημερινή διαδικασία», έκανε λόγο η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:
Η στιγμή που δεν δόθηκε ο λόγος στον Γ. Δραγασάκη επί προσωπικού και οι χυδαίες εκφράσεις Βενιζέλου («μη μου σηκώνεις το δάκτυλο εμένα», «έλα, στο καλό»):

Οι εξελίξεις και οι κυριότερες τοποθετήσεις με χρονολογική σειρά:

00:35 Ψήφισαν συνολικά 241 βουλευτές, 76 υπέρ και 165 κατά της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του προέδρου της Βουλής.
23:55 Αφού τοποθετήθηκαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ΑΝΕΛ, Χ.Α και ΔΗΜΑΡ, ξεκινάει η ψηφοφορία. Απείχε από τη συζήτηση το ΚΚΕ.
 23:05 Ο Γ. Τραγάκης εξηγεί γιατί δεν έδωσε το λόγο στον Γ. Δραγασάκη. Ο Γ. Δραγασάκης (που επέστρεψε για να πάρει το λόγο επί προσωπικού) είπε ότι ήταν μια άτυχη στιγμή νωρίτερα για τον Γ. Τραγάκη. Αναφορικά με τα λεγόμενα το Ευ. Μεϊμαράκη ότι ο Γ. Δραγασάκης απέκρυψε την ώρα που θα μιλούσε την Κυριακή ο Αλ. Τσίπρας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είχε υπάρξει συζήτηση και ο Ευ. Μεϊμαράκης ανέφερε ανακρίβεια. Επίσης, ο Γ. Δραγασάκης δεν είχε σκοπιμότητα όταν δεν έδωσε την έδρα στην κα Κόλια πριν κατατεθεί η πρόταση μομφής κατά Στουρνάρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού κατέδειξε τις ανακρίβειες του προέδρου της Βουλής, είπε ότι επιφυλάσσεται για το αν θα μπορεί να συνεργαστεί μαζί με τον Ευ. Μεϊμαράκη μετά τα όσα είπε ο τελευταίος περί «διπλής ταυτότητας». Τέλος, ο Γ. Δραγασάκης υπογράμμισε την ανάγκη οικοδόμησης συναίνεσης στον τρόπο άσκησης της αντιπαράθεσης. Ο Ευ. Μεϊμαράκης υπεραμύνθηκε του διπλού ρόλου των προέδρων αφού και ο Γ. Δραγασάκης λειτουργεί ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γ. Δραγασάκης ξαναπήρε το λόγο για να αναφέρει ότι δεν καταλαβαίνει την πόλωση που προκαλεί η αντίπαλη παράταξη.
22:35 Ο προεδρεύων (Γ. Τραγάκης) έδωσε το λόγο στον Ευ. Βενιζέλο παρ' ότι είχε ζητήσει το λόγο επί προσωπικού ο Γ. Δραγασάκης. Έντονες οι αντιδράσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Βουλής, αποχώρησαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μη μου κουνάς το δάχτυλο εμένα»... πρόλαβε να πει ο Βενιζέλος απευθυνόμενος σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
22:15 Ο Ευ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στη συμπεριφορά του Γ. Δραγασάκη ο οποίος σε κάποιες περιπτώσεις «συμπεριφέρθηκε κομματικά». Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ήθελε να προεδρεύει ο Ευ. Μεϊμαράκης όταν θα κατέθετε την πρόταση δυσπιστίας κατά Στουρνάρα ο Αλ. Τσίπρας. Επικαλέστηκε συνταγματολόγους και είπε ότι όταν υπουργοί ασκούν συνολική πολιτική (και όχι προσωπική) δεν ευσταθεί πρόταση μομφής κατά ατομικά ενός υπουργού. Σημείωσε ότι η πρόταση μομφής σημαίνει ότι ο πρόεδρος της Βουλής έχει διαπράξει αξιόποινη πράξη, πράγμα που δε συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση. Με ύφος καφενείου είπε ότι «δε θα επιτρέψουμε να κάνει κουμάντο το πεζοδρόμιο» προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.
21:50 Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι η πρόταση μομφής δεν ήταν προσωπική διένεξη αλλά αναγκαστική πολιτική επιλογή αφού ο Ευ. Μεϊμαράκης πήρε πάνω του την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης και την απόρριψη του αιτήματος για πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο πρόεδρος της Βουλής, που έχει εκλεγεί και με την ψήφο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όφειλε να παραπέμψει το θέμα στη διάσκεψη των προέδρων, πράγμα που δεν έκανε.
«Έτσι, βρεθήκαμε μπροστά σε ένα πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας, θυμίζοντας τις ύβρεις του Ευ. Βενιζέλου («πέμπτη φάλαγγα», «ο πρόεδρος έφτυσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ») απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε ξανά πολιτικό έγκλημα το πολυνομοσχέδιο και αναφέρθηκε στους συνειδητά ψευδείς εκβιασμούς που υφίστανται οι βουλευτές της πλειοψηφίας καθώς και στα ψεύδη για την καταβολή της δόσης την 1η Απριλίου. Συνταγματικά ορθή η πρόταση μομφής κατά του Στουρνάρα, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτοντας σχετικές γνωμοδοτήσεις στα πρακτικά της Βουλής (γνωμοδοτήσεις Χρυσόγονου, Κατρούγκαλου, Φιλίππου και απόσπασμα από τη μελέτη της κας Καμτσίδου).
Η πρώτη πρόταση μομφής ήταν κατά της κυβέρνησης ενώ η χθεσινή κατά ενός υπουργού, σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στο διαχωρισμό συλλογικής ευθύνης της κυβέρνησης και ατομικής ευθύνης των υπουργών. Υπενθύμισε τη σαφή θέση του Δ. Σταμάτη για αποδοχή της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονμικών και είπε ότι όλα ανατράπησαν από τον Ε. Βενιζέλο που λειτούργησε ως εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και ως πρόεδρος της Βουλής. «Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την ουσία του καταστροφικού νομοσχεδίου θα ήταν κόλαφος για την κυβέρνηση όπως κόλαφος θα ήταν και η αναμενόμενη κρίση των βουλευτών κατά του Γ. Στουρνάρα» επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας σχετικά με τη φυγομαχία της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση ήταν οι υποτιθέμενοι αντάρτες του γάλακτος με στόχο να μη γίνουν γνωστές οι εγκληματικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, τις οποίες προσπάθησε να ξεσκεπάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Φτιάχνετε ένα καθεστώς, το καθεστώς του μνημονίου είπε ο Αλ. Τσίπρας και έκανε λόγο για παγωμένα χαμόγελα καθώς η κυβέρνηση είναι «πολυτραυματισμένη» από τη συζήτηση στη Βουλή και τις νέες απώλειες της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Όπως τόνισε, ο υπουργός Οικονομικών δε θα έπαιρνε ούτε 140 ψήφους και πλέον είναι εκτεθειμένος αφού η κυβέρνηση φανέρωσε το φόβο της μπροστά στην επικείμενη ψηφοφορία. 
Ο Αλ. Τσίπρας έκλεισε την τοποθέτησή του μιλώντας για την αφυδάτωση της δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια και την απαξίωση του κοινοβουλίου που επιβάλουν οι αντιλαϊκές πολιτικές: 400 εφαρμοστικοί νόμοι, 40 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, 9 νομοσχέδια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, κατάργηση της ώρας του πρωθυπουργού. Η βουλή έχει μετατραπεί σε διεκπεραιωτή των μνημονιακών επιταγών, δε βουλεύεται. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αναβάθμιση του ρόλου του κοινοβουλίου και τόνισε ότι η Αριστερά θα υπεραπιστεί με κάθε τρόπο το σύνταγμα και τη δημοκρατία.  Ζήτησε, τέλος, να εκληφθεί η πρόταση δυσπιστίας ως απόπειρα θεσμικής απάντησης στον ευτελισμό και την απαξίωση του κοινοβουλίου.
21:30 Ο Παν. Λαφαζάνης δήλωσε ότι η ψήφος του Απ. Κακλαμάνη στο άρθρο για τις τράπεζες εκφράζει ελεύθερη βούληση, ήταν μια θαρραλέα ψήφος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι είναι ανήκουστα τα περί «εθνικής προδοσίας» για όσους καταψήφισαν το πολυνομοσχέδιο καθώς και ψευδή όσα ελέχθησαν περί μη καταβολής της δόσης. Ανέδειξε το μέγεθος της κοροϊδίας και σχολίασε ότι η κυβέρνηση ήθελε άρον - άρον να τελειώσει με το νομοσχέδιο εξευτελίζοντας τη Βουλή στα μάτια του ελληνικού λαού που βιώνει τις συνέπειες των καταστροφικών πολιτικών. Ο Π. Λαφαζάνης ανέλυσε τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που έφτασαν στο αποκορύφωμά τους με το πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα. «Η πρόταση δυσπιστίας στον πρόεδρος της Βουλής είναι πρόταση υπεράσπισης της Βουλής και της δημοκρατίας» υπογράμμισε και κάλεσε τους βουλευτές ομόφωνα να εκφράσουν τη θέλησή τους για ορθή λειτουργία της Βουλής.
21:15 Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, ανέφερε ότι επιχειρηματικά συμφέροντα εκβιάζουν την ψήφο των βουλευτών.
21:05 Στο βήμα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου.
21:00 Μ. Γλέζος: Ο Ευ. Μεϊμαράκης αποδέχθηκε τον βιασμό της συνείδησης των βουλευτών που παρακολουθήσαμε χθες.
20:55 Ο Γ. Δραγασάκης σχολίασε ότι το θέμα της σημερινής συζήτησης είναι η συρρίκνωση της δημοκρατίας στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων. Αυτό είναι το κεντιρκό θέμα παντού στην Ευρώπη και όχι μόνο. «Η βουλή πρέπει να είναι οχυρό της δημοκρατίας απέναντι στις προσπάθειες εκφυλισμού της» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και τόνισε ότι  «η κυβέρνηση προσπάθησε να κάνει τη Βουλή υφυπουργείο». Ο Γ. Δραγασάκης μίλησε για την καθεστωτικοποίηση του περιεχομένου των μνημονίων και την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράσει με κάθε τρόπο στο πολυνομοσχέδιο που παγιώνει την αλλαγή καθεστώτος. «Η κυβέρνηση έπαιξε με τον Κανονισμό. Ο κ. Μεϊμαράκης έπρεπε να επιδιώξει συναίνεση του προεδρείου και το οποίο έπρεπε να λειτουργήσει συλλογικά» τόνισε ο Γ. Δραγασάκης και σχολίασε ότι πρέπει όλοι οι βουλευτές να αντιδρούν στις προσπάθειες απαξίωσης του κοινοβουλίου και στη λήψη μονομερών αποφάσεων.
20:45 Ο Κ. Καραγκούνης (ΝΔ) χαρακτήρισε ανούσια την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.
20:35 Ο Π. Κουρουμπλής είπε ότι ήταν αδύνατο οι βουλευτές να διαβάσουν το πολυνομοσχέδιο μέσα σε λίγες ώρες και εξαπατήθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς. Ο κ. Σταμάτης, αφού τον άδειασε η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, σημείωσε ο Π. Κουρουμπλής. Πρέπει όλοι να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία κατέληξε.
20:25 Ο Γ. Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ) υπενθύμισε τα μπαλώματα της τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο και τον εκβιασμό της ψήφου των βουλευτών. Ο βουλευτής της πλειοψηφίας παραδέχθηκε τις άθλιες και αντικοινοβουλευτικές πρακτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων.
20:15 Ο Δημ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στον εξευτελισμό του κοινοβουλίου προκειμένου να περάσουν τα σκανδαλώδη μέτρα των μνημονίων.Ο Ευ. Μεϊμαράκης δυστυχώς ευθυγραμμίστηκε με τις κυβερνητικές σκοπιμότητες, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε στο μεγάλο ψέμα περί εκταμίευσης της δόσης την 1η Απριλίου στο Eurogroup. Ο Δημ. Παπαδημούλης παρατήρησε ότι τη σκανδαλώδη διάταξη για τις τράπεζες δεν ψήφισαν ούτε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, ούτε ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και υπογράμμισε το «άδειασμα» του «κολλητού» του κ. Σαμαρά, Δημ. Σταμάτη, από την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Βουλής. «Ο Ευ. Μεϊμαράκης λειτούργησε ως υπουργός της κυβέρνησης», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μπορείτε να αποφύγετε τη λαϊκή μορφή στην κάλπη του Μαΐου», κατέληξε ο Δημ. Παπαδημούλης.
 
20:05 Ο Ν. Παναγιωτόπουλος (ΝΔ) μίλησε για «τερτίπια» του Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει την «αποτυχία της κυβέρνησης».
19:55 «Απεχθάνεστε τον διαμαρτυρόμενο λαό γι' αυτό μιλάτε για μειοψηφίες», είπε ο Θ. Δρίτσας, απευθυνόμενος στον Π. Ρήγα. Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που η αξιωματική αντιπολίτευση ψηφίζει και εγκρίνει το προεδρείο. Στην κρίσιμη εποχή που διανύουμε είναι απαραίτητη η ενίσχυση των θεσμικών πυλώνων της δημοκρατίας πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Όλες οι νέες μνημονιακές διατάξεις που εξυπηρετούν ολιγοπώλια και μειοψηφίες εγρκίθηκαν χωρίς καν να ακουστεί η γνώμη των φορέων και των επαγγελματικών ομάδων που διαλύονται και στέλνονται στο περιθώριο, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι το προεδρείο της Βουλής προέκταση της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας» αναρωτήθηκε ο Θ. Δρίτσας προκρίνοντας την αναβάθμιση του ρόλου και του κύρους του κοινοβουλίου.
19:40 Ο Π. Ρήγας (ΠΑΣΟΚ) μιλάει για «παιχνιδάκια με τους θεσμούς» και επαινεί το Νεράτζης της ΝΔ για τα τεκμηριωμένα επιχειρήματά του.
19:30 Ο Αν. Νεράτζης (ΝΔ) ανέφερε ότι δεν έχει υποβληθεί αίτηση δυσπιστίας κατά του προεδρείου από το 1950 και μετά. 
19:20 «Ο ΣΥΡΙΖΑ δε στοχεύει στο πρόσωπο του προέδρου της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη αλλά στη λειτουργία του κοινοβουλίου στα χρόνια του κοινωνιοκτόνου μνημονίου», τόνισε ο Αλ. Μητρόπουλος αναδεικνύοντας την απαξίωση της Βουλής τα τελευταία χρόνια. Η νομοθετική λειτουργία μετατράπηκε σε θεραπαινίδα της τριαρχίας των δανειστών σημείωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλ. Μητρόπουλος μίλησε για τις μνημονιακές διατάξεις που προκαλούν τον ελληνικό λαό και θυμίζουν αποικοκρατικές συνθήκες απονομιμοποιώντας το Κοινοβούλιο στα μάτια της κοινής γνώμης. Από το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, είναι σαφές ότι δεν έχει δικαίωμα η πλειοψηφία να αδιαφορεί για το Σύνταγμα. Ο κ. Σταμάτης χθες έδρασε με αυτονόητο τρόπο, τόνισε ο Αλ. Μητρόπουλος αναφερόμενος στην αποδοχή (κατ΄' αρχήν) από τον υπουργό Επικρατείας της πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών.
19:00 Η Βουλή έχει διακόψει τις εργασίες, σε λίγο θα ξεκινήσει η συζήτηση επί της πρότασης μομφής
***********
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής διαμαρτυρόμενος για τους χειρισμούς του Προέδρου της Βουλής κατά την κατάθεση πρότασής του εναντίον του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, καθώς έθεσε στην Ολομέλεια το ερώτημα αν είναι παραδεκτή η κατάθεση της πρότασης.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλης η συζήτηση της πρότασης μoμφής oλoκληρώνεται σε μία συνεδρίαση. Σ’ αυτήν μετέχoυν έως πέντε από τoυς βoυλευτές πoυ υπoγράφoυν την πρόταση, έως πέντε άλλoι βoυλευτές πoυ δεν είναι μέλη της Koινoβoυλευτικής Oμάδας εκείνων πoυ την υπέβαλαν, τo μέλoς τoυ Πρoεδρείoυ κατά τoυ oπoίoυ στρέφεται, oι Πρόεδρoι των Koινoβoυλευτικών Oμάδων και η κυβέρνηση. To μέλoς τoυ Πρoεδρείoυ κατά τoυ oπoίoυ στρέφεται η πρόταση ομιλεί έως εξήντα λεπτά της ώρας, ενώ η πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνo αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών, δηλαδή 151.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)