Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Μιλάνο Antifascista: Η Ορχήστρα των Χάλκινων Πνευστών

Μιλάνο Antifascista: Η Ορχήστρα των Χάλκινων ΠνευστώνΑνταπόκριση από το Μιλάνο - Ιταλία
Του Αργύρη Παναγόπουλου
Για άλλη μια φορά η Ορχήστρα των Χάλκινων Πνευστών του Μιλάνου συνόδευσε τη μεγάλη αντιφασιστική πορεία της 25ης Απριλίου προσφέροντας ζωντάνια και αλληλεγγύη...


Η Ορχήστρα δημιουργήθηκε εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια στην Αυτοδιαχειριζόμενη Αγροτική Κατοικία υπό Κατάληψη "Τορκιέρα Χωρίς Νερό". Γιατί ο Δήμος του Μιλάνου πριν από σχεδόν τριάντα χρόνια έκοψε το νερό στην Τορκιέρα για να αναγκάσει τους καταληψίες μουσικούς να την εγκαταλείψουν. 

Ο Δήμος του Μιλάνου έβαλε την Τορκιέρα σε ένα κατάλογο με υπό ιδιωτικοποίηση ακίνητα και αρνείται να επανασυνδέσει το νερό! Γεγονός που δεν πτοεί τους μουσικούς, που δηλώνουν ότι από τότε πίνουν μόνο... κρασί!
Στην "Τορκιέρα Χωρίς Νερό" πραγματοποιούνται πολλές πολιτικές δραστηριότητες και υπάρχει σχολείο ιταλικών για ξένους, διοργανώνονται πολλά φεστιβάλ, αυτόνομες παραγωγές, βιολογικές αγορές και μεγάλα δείπνα. 
Η Ορχήστρα παίζει αφιλοκερδώς για της γης τους κατατρεγμένους και δεν έλειψε ποτέ από την ίδρυσή της από την αντιφασιστική πορεία του Μιλάνου. Την ακούσαμε να παίζει κάτω από τον καυτό ήλιο, με πολικές θερμοκρασίες και με καταρρακτώδεις βροχές, ενώ οι μουσικοί της άλλαξαν με το αμείλικτο πέρασμα του χρόνου.
Η Ορχήστρα έχει παίξει σε πάρα πολλές χώρες, ενώ μόνιμο αίτημα της είναι να μετονομαστεί η αυτοδιαχειριζόμενη κατάληψη σε "Τορκιέρα Με Νερό"!
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)