Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Pulse - Ιστορικό δημοσκοπικό χαμηλό για τη Χ.Α μετά τις εκλογές

Mία μονάδα διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της Pulse RC για την «Εφημερίδα των Συντακτών» - Ιστορικό -δημοσκοπικό- χαμηλό για τη Χρυσή Αυγή (10,5%) στις έρευνες της εταιρείας - Παλεύει για την είσοδο στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ


Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 24,5% έναντι 23,5% της ΝΔ. Και τα δύο κόμματα παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας (Σεπτέμβριος 2013).



Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 10,5% (πτώση 4,5 μονάδων από τον Σεπτέμβριο), το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, το ΚΚΕ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%.

Οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 11% ενώ «άλλο κόμμα» δηλώνει ότι θα ψηφήσει το 8,5% των ερωτηθέντων.
Στην ερώτηση για τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό» ο Αλ. Τσίπρας καταγράφει 23% (με άνοδο 2 μονάδων μέσα σε ένα μήνα) και ο Α. Σαμαράς 30%.

Πηγή: «Εφημερίδα των Συντακτών»

Προβάδισμα 1,2% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Metrisis, και η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 5,7%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με το ίδιο ποσοστό (5,1%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7% ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 1,9% των ερωτηθέντων. 

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)