Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ.....

της Niki Vikou

Υπάρχει η ρατσιστική βία που πρέπει να ξεριζωθεί από τον τόπο μας. 
Αυτό το άκρο άωτο του φασισμού , της απανθρωπιάς που γιγαντώθηκε χάριν της επίσης απάνθρωπης και εντελώς ταξικής πολιτικής του μνημονίου.
Υπάρχει όμως και η κρατική βία.
Η βία που νοιώθει ο άνεργος Δευτέρα πρωί όταν στήνεται στις ουρές αναζητώντας μια θέση εργασίας που είναι σίγουρος πως δεν θα βρει ή ακόμη  χειρότερα κουκουλώνεται στο κρεβάτι του με κλειστά τα παραθυρόφυλλα, παραδομένος στην κατάθλιψη και την απελπισία.
Βία είναι να βάζει χέρι η ΔΟΥ  ακόμη και η ΔΕΗ, στα ψίχουλα του λογαριασμού σου που προόριζες για το νοίκι του παιδιού σου που σπουδάζει σε άλλη πόλη, για την συμμετοχή σου στην μαγνητική που δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥ, για το πετρέλαιο του Χειμώνα.



Βία είναι να ζεις από το αναπηρικό επίδομα και να περιμένεις έναν χρόνο για να περάσεις από τα  ΚΕΠΑ, χωρίς κανείς να νοιάζεται πως θα επιβιώσεις μέχρι τότε.
Βία είναι να έχεις κομμένα δύο πόδια,  να είσαι παραπληγικός και να σε σέρνουν κάθε δυο χρόνια σε επιτροπές μήπως και είσαι ανάπηρος μαϊμού.
Βία είναι να καταλήξεις ιερόδουλη και να σε βλέπουν οι δικοί σου να  διαπομπεύεσαι στα κανάλια ως οροθετική και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία κι όταν δικαιωθείς στα δικαστήρια να μην το μαθαίνει κανείς.
Βία είναι να είσαι μετανάστης να έχεις γεννήσει τα παιδιά σου σε αυτή την χώρα και να μην θεωρούνται πολίτες της, αν και μιλούν την γλώσσα της, σπούδασαν στα σχολειά της, δεν έχουν άλλη πατρίδα.
Βία είναι να σε τρελαίνουν οι εισπρακτικές εταιρίες, ενώ εσύ έχεις στην τσέπη μόνον 70 λεπτά και το γάλα του παιδιού σου κάνει 1.20.
Βία είναι να σου παίρνουν το σπίτι οι Τράπεζες, όταν εξαιτίας τους, έμεινες άνεργος και δεν μπορείς να τις πληρώσεις.
Βία είναι να αφήνεις τα παιδιά σου σε ιδρύματα γιατί δεν μπορείς να τα συντηρήσεις
Βία είναι να είσαι 70 - 80 χρονών και να σου μειώνουν τη σύνταξη όταν με αυτήν πρέπει να στηρίξεις και τα άνεργα ενήλικα παιδιά σου.
Βία είναι να είσαι ηλικιωμένος να έχεις δουλέψει σκληρά σε όλη σου την ζωή πληρώνοντας αγόγγυστα τα ταμεία σου που κατέκλεψαν και να σε  κατηγορούν από πάνω επειδή ζεις πολύ.
Βία είναι να είσαι 30 - 40 χρονών, να σε χαρτζιλικώνουν οι γονείς σου και να ξέρεις πως ποτέ δεν θα αποκτήσεις σύνταξη, αφού ποτέ δεν θα βρεις δουλειά.
Βία είναι να είσαι νέος και να σε υποχρεώνουν να ξενιτευτείς για να επιβιώσεις.
Βία είναι να μην μπορείς να κάνεις οικογένεια για οικονομικούς και μόνον λόγους.
Βία είναι να σου κλείνουν το μαγαζί και να σε κυνηγούν από πάνω για χρέη στο δημόσιο.
Βία είναι να χάνεις τον γιο, τον σύντροφο, τον πατέρα, τον αδελφό, όχι από δυστύχημα, όχι από ασθένεια αλλά επειδή δεν άντεξε την πίεση και έβαλε τέλος στην ζωή του.
Βία είναι.....
Βία είναι όλα όσα βιώνουμε αυτά τα χρόνια.
Βία είναι η αδικία, η νεοφιλελεύθερη πολιτική τους, η δολοφονία των ονείρων σου, το γκρέμισμα των βεβαιοτήτων σου, η αφαίρεση της θέλησης σου για ζωή, το κουρέλιασμα της αξιοπρέπειας σου.
Αν το ένα άκρο είναι η ΧΑ το άλλο άκρο που θρέφει το πρώτο είναι η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της.

7 Οκτωβρίου 2013 στις 10:56 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)