Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ένας τραυματίας και ζημιές στα Χανιά από το σεισμό

Αναστάτωση σε όλη την Κρήτη προκάλεσε σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου.

Η δόνηση ήτανε ιδιαίτερα αισθητή και μεγάλης διάρκειας, ενώ προκάλεσε ζημιές στο εσωτερικό σπιτιών στο κέντρο των Χανίων σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στα Χανιώτικα Νέα
Μιλώντας στην εφημερίδα ο κ. Φίλιππος Βαλλιανάτος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.



Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Γεωφυσικής και Σεισμολογίας επισήμανε πως ήταν ένας σεισμός 6.4 ρίχτερ με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο 30 χιλιόμετρα δυτικά του Πλατανου.
Αυτή τη στιγμή αυτό που μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μια γνωστή σεισμολογικά περιοχή. Παρακολουθούμε την εξέλιξη των μετασεισμικών δονήσεων ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ
Ζημιές σημειώθηκαν στο εσωτερικό πολλών σπιτιών, ενώ αρκετά μάρμαρα έπεσαν και στο εμπορικό κέντρο Ερμής στην οδό Μπουνιαλή.
Στην παλιά πόλη των Χανίων, δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε κτήρια, αλλά γενικά υπάρχει μια αναστάτωση και οι πολίτες συγκεντρώθηκαν σε πλατείες και ανοικτούς χώρους της πόλης.
Αναστάτωση και στο γήπεδο του Ναυστάθμου, καθώς την ώρα του αγώνα Ασπίδα - Ροδωπού, φίλαθλοι και παίκτες έντρομοι κατάλαβαν το σεισμό και πετάχτηκαν από πάγκους και εξέδρες.

ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Χανίων:
Πέτρες έπεσαν στον δρόμο από Περβόλια προς Θέρισο, ενώ ζημιές αναφέρθηκαν στο υδροαρδευτικό δίκτυο της περιοχής.
Κλείνει το φαράγγι της Σαμαριάς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καθώς αναφέρθηκε η πτώση πετρών και χωμάτων χωρίς να τραυματιστεί κανείς.
Ενας ελαφρύς τραυματισμός σημειώθηκε όταν εργάτης που βρισκόταν στο μπαλκόνι πήδησε στο δρόμο από τον πρώτο όροφο και έπεσε σε οροφή σταθμευμένου Ι.Χ.

Δ. ΚΙΣΑΜΟΥ.
Εχω μιλήσει με τους προέδρους των τοπικών, τους αντιδημάρχους, πυροσβεστική- αστυνομία δεν μας δηλώνεται καμία ζημιά πέρα από κάποιες πτώσεις πετρών στο οδικό δίκτυο ανέφερε ο δήμαρχος Κισάμου κ. Γ. Μυλωνάκης.

Δ. ΚΑΝΤΑΝΟΥ-ΣΕΛΙΝΟΥ:
Πτώση βράχων αναφέρθηκε στο δρόμο ανάμεσα σε Παλιόχωρα και Κουντούνα. Όπως είπε ο δήμαρχος κ. Γ. Δερμιτζάκης οι βράχοι απομακρύνθηκαν από χωματουργικό μηχάνημα, ενώ στον υπόλοιπο Δήμο δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Δ. ΠΛΑΤΑΝΙΑ:
Δεν μας έχει γίνει καμία αναφορά για ζημιά ούτε στο Κολυμπάρι, ούτε σε Βουκολιές, είτε σε Μουσούρους δήλωσε ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης.

Δ. ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ: Στον Δήμο Αποκορώνου δεν είχαμε καμία ζημιά, ούτε πτώση πετρών σοβαρή τόνισε ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την πολιτική προστασία κ. Ν. Κοκολάκης.

Δ. ΣΦΑΚΙΩΝ:
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά στα Χανιά. Κουνηθήκαμε πολύ αλλά δεν είχαμε καμία καταστροφή είπε στα Χ.Ν. ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πρωτοπαδάκης.


Πηγή: prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)