Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Με απολύσεις απειλεί ο Αδ. Γεωργιάδης τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κέρκυρας!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Παρά το γεγονός ότι οι παριστάμενοι εισαγγελέας και αστυνομία δεν διεπίστωσαν προχθές κανένα ποινικό αδίκημα ούτε συνέλαβαν επ' αυτοφώρω εργαζόμενο ή γιατρό του νοσοκομείου Κέρκυρας, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε ακόμη και χθες το πρωί να δηλώνει σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ότι διέταξε ήδη τη διενέργεια κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) για το περιστατικό


 το οποίο καταγγέλλουν οι επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) στο νοσοκομείο Κέρκυρας, προκειμένου, όπως ο ίδιος τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, να προσδιοριστούν οι υπαίτιοι των καταγγελλομένων επεισοδίων εις βάρος των επιθεωρητών για να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία, δηλαδή να απολυθούν από το ΕΣΥ!
"Όλοι οι πολίτες της χώρας είναι υποχρεωμένοι να πειθαρχούν στα ελεγκτικά όργανα της πολιτείας και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ έχουν μοναδικό ιδιοκτήτη τον ελληνικό λαό" υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε ότι "όσα απαράδεκτα συνέβησαν στο νοσοκομείο Κερκύρας δεν έχουν καμία σχέση με μαζικό αγώνα ή κοινωνικά δικαιώματα, τα οποία προστατεύονται και είναι σεβαστά. Η σκόπιμη σύγχυση την οποία επιχειρούν οι 'σοφοί' συνδικαλιστές των γιατρών μεταξύ των προβλημάτων του νοσοκομείου Κέρκυρας και της επίθεσης εις βάρος των δύο επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ είναι προσχηματική και παραπλανητική".
Πάντως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, ο υπουργός Υγείας δεν κατάφερε να εξηγήσει το γεγονός ότι ούτε η εισαγγελέας διέταξε ούτε η αστυνομία προχώρησε στην επ' αυτοφώρω σύλληψη κάποιου γιατρού ή εργαζομένου του νοσοκομείου Κέρκυρας...

Δ. Βαρνάβας: "Να εγκαταλείψει τους επικοινωνιακούς ακροβατισμούς"

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας τονίζει μεταξύ άλλων σχετικά σε γραπτή δήλωσή του:
"Θεωρούμε ακραία προκλητική τη στάση του υπουργείου Υγείας και την επιδίωξη έντασης μέσα σε νοσοκομείο προκειμένου να δείξει πυγμή και να συγκαλύψει τις τραγικές ευθύνες του για τη διάλυση του συστήματος υγείας στη χώρα. Συμπαραστεκόμαστε στους γιατρούς και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κέρκυρας και καλούμε τον κ. Γεωργιάδη να σοβαρευτεί και να εγκαταλείψει τους επικοινωνιακούς ακροβατισμούς και την αναγγελία απόλυσης εργαζομένων από τα τηλεοπτικά στούντιο".
Στη δική του ανακοίνωση το Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) "εκφράζει τη συμπαράστασή του στους γιατρούς και τους λοιπούς εργαζομένους του νοσοκομείου Κέρκυρας. Καλεί τον υπουργό Υγείας άμεσα να ανακαλέσει την εξαγγελία απόλυσης όσων αντέδρασαν στη συμπεριφορά των 'ελεγκτών'".
Επίσης τα Δ.Σ. του ενιαίου σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Κέρκυρας και της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας σημειώνουν μεταξύ άλλων σε κοινή ανακοίνωσή τους:
"Η παρουσία της αστυνομίας όξυνε την οργή των συγκεντρωμένων με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προπηλακισμοί, θύμα των οποίων ήταν και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ανδριώτης, ο οποίος δέχθηκε λάκτισμα από ένστολο. Υπό την κατακραυγή εργαζομένων και πολιτών οι επιθεωρητές και οι αστυνομικοί αποχώρησαν από τον χώρο του νοσοκομείου".
Τη στάση του υπουργού Υγείας έναντι των γεγονότων στο νοσοκομείο Κέρκυρας στηλιτεύει με ανακοίνωσή του και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΙΣΠ).

ΣΥΡΙΖΑ: Προσχηματικά τα περί ελέγχου...

Τέλος, το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει μεταξύ άλλων για το ίδιο θέμα: "Είναι σαφές ότι στόχος δεν ήταν να διαπιστωθεί η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου, όπως προσχηματικά δήλωσαν οι ελεγκτές, αφού στο αίτημα των εργαζομένων να καταγραφούν τα οξύτατα προβλήματα του νοσοκομείου δεν υπήρξε καμία απάντηση, αλλά μια συνειδητή επιλογή στο όνομα του κ. Γεωργιάδη με στόχο την κατατρομοκράτηση και στοχοποίηση των εργαζομένων".
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)