Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Λέμε όχι στο φόβο: Πανελλαδικό συλλαλητήριο και συναυλία (6 μ.μ.) για το δημόσιο Πανεπιστήμιο

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η πορεία προς τη Βουλή - Συναυλία το απόγευμα ενάντια στις απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Ενώ αποφασίστηκε η συνέχιση για έβδομη εβδομάδα της απεργίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πανελλαδικό συλλαλητήριο εργαζομένων και απολυμένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα  πραγματοποιούν οι απεργοί του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ. Θα ακολουθήσει στις 6 μ.μ., συναυλία στα Προπύλαια για την προάσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου.





Συνεχής ενημέρωση από τη διαδήλωση (φωτογραφίες από @dromografos):


15:10 «Όχι στα Πανεπιστήμια Α.Ε - Όχι στις απολύσεις:




14:50 Το πανό του ΣΥΡΙΖΑ 7ου διαμερίσματος στα Προπύλαια:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας


14:40 Αρχίζει η προσέλευση κόσμου στα Προπύλαια:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας



Η αφίσα της συναυλίας:




____________________________________________________________________________________________________________________

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζομένους για συμμετοχή στο  πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, αλλά και στην μαραθώνια πορεία των σχολικών φυλάκων της Θεσσαλονίκης, απευθύνει το συντονιστικό των εργαζομένων σε διαθεσιμότητα, το οποίο πραγματοποίησε την Παρασκευή ευρεία σύσκεψη στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκτός από τις σημερινές κινητοποιήσεις, το συντονιστικό καλεί «όλους τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στην πορεία των σχολικών φυλάκων από τον τύμβο του Μαραθώνα τη Δευτέρα 21/10/2013 στις 8.00 π.μ. προς την ΕΡΤ (Αγία Παρασκευή), καθώς και στην πορεία της Τρίτης 22/10/2013 και ώρα 10 π.μ. από την Αγία Παρασκευή και στη συγκέντρωση για την υποδοχή της στο Σύνταγμα στις 12.30».

Στη διαδήλωση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλούν, εκτός από την ΑΔΕΔΥ, όλοι οι εκπαιδευτικοί φορείς, πολλά σωματεία, δεκάδες συλλογικότητες.  

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Μεταφραστών - Διορθωτών, που επίσης καλεί στις κινητοποιήσεις:

«Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου βρίσκονται σε απεργία διαρκείας εδώ και πολλές εβδομάδες ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις 1.349 διοικητικών υπαλλήλων από 8 πανεπιστήμια της χώρας, οι οποίες αποτελούν μέρος των συνολικά 25.000 διαθεσιμοτήτων-απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων που σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2013.   Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι σαφές: αποδόμηση των κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχονται από το κράτος, ιδιωτικοποίησή τους και μετακύλιση του κόστους στους εργαζόμενους που τις χρησιμοποιούν. Στην περίπτωση των πανεπιστημίων, το κόστος μεταφέρεται στους φοιτητές και τις οικογένειές τους, αφού οι διαθεσιμότητες-απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων είναι ενταγμένες στη συνολικότερη διαδικασία συρρίκνωσης και υποχρηματοδότησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα επιτρέψει στη συνέχεια την πλήρη ιδιωτικοποίησή της. Ταυτόχρονα, προωθείται η ακόμα μεγαλύτερη επέκταση των επισφαλών εργασιακών σχέσεων, αφού είναι σίγουρο ότι οι απολυμένοι υπάλληλοι των πανεπιστημίων θα αντικατασταθούν από ενοικιαζόμενους ή ακόμα και «ωφελούμενους» εργαζόμενους με εξευτελιστικούς μισθούς και κανένα εργασιακό δικαίωμα.  

Ποινικοποίηση των αγώνων

Διευρυμένη επιχείρηση παρέμβασης των εισαγγελικών αρχών είναι σε εξέλιξη στα Πανεπιστήμια της χώρας τόσο κατόπιν παραγγελίας του υπουργού Παιδείας όσο και αυτεπαγγέλτως. Οι εισαγγελείς κλητεύουν τους Πρυτάνεις επειδή δεν απέστειλαν τους καταλόγους με τα ονόματα διοικητικών υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, θεωρώντας τους υπεύθυνους για την αναστολή της λειτουργίας των Πανεπιστημίων. Ως αντισυνταγματική καταγγέλει την παρέμβαση ο ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει την αμέριστη στήριξή του στο αγώνα της ακαδημαϊκής κοινότητας.
- See more at: http://left.gr/news/leme-ohi-sto-fovo-panelladiko-syllalitirio-kai-synaylia-6-mm-gia-dimosio-panepistimio#sthash.GneyHeky.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)