Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο (φωτογραφίες)

Πυροβολισμοί και τραυματίες στην Ουάσινγκτον

10:34 Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο δράστης των πυροβολισμών, σύμφωνα με το Bloomberg. Αναλυτικά η είδηση για τους πυροβολισμούς που προηγηθηκαν:

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, με την αστυνομία να προχωρεί σε αποκλεισμό του κτηρίου και να ζητεί από παρευρισκομένους δημοσιογράφους, εργαζομένους και τουρίστες να καλυφθούν και να απομακρυνθούν από εξωτερικές πόρτες και παράθυρα.





Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο αποκλεισμός του Καπιτωλιου έχει αρθεί, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ένας αστυνομικός, ένας εργαζόμενος στη Γερουσία και ένας αστυνομικός του Καπιτωλίου.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στο Hart Senate Office Building.  Σύμφωνα με το NBC και το ABC το περιστατικό φέρεται να ξεκίνησε κοντά στον Λευκό Οίκο, ενώ οι New York Times αναφέρουν ότι κάποιοι γερουσιαστές ήταν έξω όταν άκουσαν έξι με επτά πυροβολισμούς. Επίσης, υπήρξαν αναφορές για καταδίωξη ενός μαύρου οχήματος στην Constitution Avenue.

Oι φωτογραφίες από το rt.com:

Photo from twitter.com user @SamSacks


Photo from twitter.com user @SamSacks


eople take cover as gun shots were being heard at the US Capitol in Washington, DC, on October 3, 2013. (AFP Photo / Jewel Samad)


Police react on Capitol Hill October 3, 2013 in Washington, DC, after shots fired were reported near 2nd Street NW and Constitution Avenue on Capitol Hill. (AFP Photo / Brendan Smialowski)


Посмотреть изображение в Твиттере



Πηγή: Ναυτεμπορική

Συναγερμός σήμανε στις αρχές ασφαλείας της Ουάσινγκτον μετά το επεισόδιο με την ανταλλαγή πυροβολισμών, έξω από το Καπιτώλιο, κοντά σε ένα από τα κτίρια της Γερουσίας. Το περιστατικό αποδείχθηκε τελικώς μεμονωμένο καθώς επρόκειτο για μια καταδίωξη γυναίκας που άνοιξε πυρ μέσα από το όχημά της, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό.

Καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών έξω από το Καπιτώλιο
Η εντολή που είχαν δώσει οι αρχές του Καπιτωλίου των ΗΠΑ να κλείσουν τα γραφεία γύρω από το κτίριο Χαρτ της Γερουσίας, στην λεωφόρο Συντάγματος και 2η Οδό ήρθη, λίγη ώρα μετά τους πυροβολισμούς, ενώ έληξε η κατάσταση συναγερμού.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μεταδίδει ότι οι πυροβολισμοί ανταλλάχθηκαν κατά την διάρκεια της καταδίωξης μιας γυναίκας που επέβαινε σε αυτοκίνητο και ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η καταδίωξη της γυναίκας που επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο άρχισε κοντά στο Λευκό Οίκο. Γερουσιαστές ανέφεραν ότι ακούστηκαν τέσσερις ως έξι πυροβολισμοί πριν η αστυνομία αποκλείσει ολόκληρη την περιοχή, ενώ δόθηκε και εντολή στους υπαλλήλους του Κογκρέσου να κλειστούν μέσα στα γραφεία τους μέχρι νεωτέρας.
Καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών έξω από το Καπιτώλιο
Η γυναίκα φέρεται να σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας. Μέσα στο αυτοκίνητο φέρεται ότι ήταν ένα παιδί, κάτι το οποίο οι αστυνομικοί επισήμαναν ότι δεν γνώριζαν.
Οι αρχές δεν πιστεύουν ότι το επεισόδιο σχετίζεται καθ' οιονδήποτε τρόπο με την τρομοκρατία.
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε σχετικά με το επεισόδιο, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος στο Λευκό Οίκο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)