Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη «βλέπει» το ΔΝΤ


Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις δήλωσε πως είναι πιθανόν το Ταμείο να αναθεωρήσει προς τα κάτω τον Ιανουάριο τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2012, λόγω της «επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας» στην Ευρώπη και αλλού. (Φωτογραφία αρχείου).

Αυξανόμενους κινδύνους για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης «βλέπει» το ΔΝΤ. Ο εκπρόσωπός του Τζέρι Ράις δήλωσε συγκεκριμένα πως είναι πιθανόν το Ταμείο να αναθεωρήσει προς τα κάτω τον Ιανουάριο τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2012, λόγω της «επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας» στην Ευρώπη και αλλού.
Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις για το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δανείσει πόρους στο ΔΝΤ με σκοπό αυτό με τη σειρά του να δανείζει κράτη της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, σημείωσε πως κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατό νομικά, πρόσθεσε όμως ότι προς το παρόν δεν διεξάγονται διαπραγματεύσεις.
Ερωτηθείς τι περιμένει το ΔΝΤ από την Ευρώπη ως τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 8 και τις 9 Δεκεμβρίου, απάντησε ότι ελπίζει σε μια μεγαλύτερη «ολοκλήρωση» των χωρών της ευρωζώνης. Για την Ιταλία, διέψευσε άλλη μία φορά, όπως άλλωστε κάνει το ΔΝΤ καθημερινά από την Κυριακή, ότι γίνονται συνομιλίες για μια χρηματοδότηση της Ρώμης από το ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)