Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Μακελειό στο Βέλγιο - Οπλισμένοι με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες θέριζαν πολίτες στην μέση του δρόμου!




- Δύο νεκροί και 25 τραυματίες μέχρι στιγμής
- Τρεις οι δράστες, ο ένας νεκρός ενώ συνελήφθη δεύτερος
- Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του τρίτου
- Δείτε τις πρώτες εικόνες και βίντεο από την περιοχή


  2άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν από επιθεσεις από ενόπλους στο δικαστικό μέγαρο της Λιέγης στο Βέλγιο και σε μια στάση λεωφορείου. Όλα τα καταστήματα στην πόλη έκλεισαν ενώ υπάρχει ανθρωποκυνηγητό αυτή την ώρα στους δρόμους της πόλης και ανταλλαγη πυροβολισμών με έναν από τους δράστες.
Στην καρδιά της Λιέγης επικρατεί πανικός με τον δράστη να φέρεται να έχει βρει καταφύγιο στα δικαστήρια.
Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΕΝΟΣ ΥΠΟΠΤΟΥ
Η επίθεση έγινε στην πλατεία Σεντ Λαμπέρτ στο κέντρο της πόλης. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ακούστηκαν τέσσερις εκρήξεις. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν έναν άντρα, περίπου 40 ετών, σκαρφαλωμένο στην ταράτσα ενός αρτοποιείου, να εκτοξεύει  χειροβομβίδες προς λεωφορείο στην πλατεία Saint-Lambert.
Η Λιέγη (Γαλλικά: Liège, Ολλανδικά: Luik) είναι η ανατολικότερη επαρχία της Βαλλωνίας και του Βελγίου. Είναι κατά κύριο λόγο Γαλλόφωνη, με μια Γερμανόφωνη μειονότητα που ζει κατά μήκος των ανατολικών συνόρων με τη Γερμανία. Συνορεύει με την Ολλανδία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και τις Βελγικές επαρχίες Λουξεμβούργο, Ναμούρ, Βαλλωνική Μπραμπάντ, Φλαμανδική Μπραμπάντ και Λιμβουργία. Πρωτεύουσά της είναι η Λιέγη. Έχει έκταση 3.844 χλμ² που χωρίζεται σε τέσσερις διοικητικές περιφέρειες (arrondissements στα Γαλλικά) που περιέχουν 84 δήμους.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=111395&catid=7


Εκρήξεις στο κέντρο της πόλης Λιέγης του Βελγίου σκότωσαν τουλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυμάτισαν δεκάδες, για 47 τραυματίες κάνουν λόγο τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, 40χρονος άνδρας έριξε εκρηκτικά και χειροβομβίδες σε πλήθος που βρισκόταν σε στάση λεωφορείου στην πλατεία Saint Lambert. Η αστυνομία του Βελγίου ανέφερε ότι ένας εκ των νεκρών είναι ο 40χρονος και ο δεύτερος ένας νεαρός άνδρας. Σοβαρά τραυματισμένο είναι ένα αγόρι δύο ετών με αναπνευστικά προβλήματα.
Συνάμα, υπάρχουν άλλοι δύο δράστες που συμμετείχαν στην επίθεση, ένας εκ των οποίων συνελήφθη.
Μάρτυρες δήλωσαν ότι πραγματοποιήθηκαν τέσσερις εκρήξεις και πυροβολισμοί, ενώ οι τηλεφωνικές κλήσεις στις αρχές δεν απαντήθηκαν αμέσως.
Εκπρόσωπος των αρχών επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν εκρήξεις, πυροβολισμοί και τραυματίες.
Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις.
Σημειώνεται ότι η πλατεία Saint Lambert είναι ένα πολυσύχναστο σημείο, όπου καθημερινά 1.800 λεωφορεία εξυπηρετούν για διαδρομές που οδηγούν στους εμπορικότερους δρόμους.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Reuters, bbc, guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)