Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Στο Σύνταγμα η πορεία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Ολοκληρώθηκε η πορεία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ


Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν περί τα 5.000 άτομα, ενώ στην πορεία του ΠΑΜΕ οι διαδηλωτές έφταναν τις 13.000.
Λόγω των συγκεντρώσεων έκλεισαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι από τις 2.30 μ.μ. άρχισαν να ανοίγουν σταδιακά.
Από τις 10 το πρωί είχαν κλείσει και οι σταθμοί του Μετρό "Σύνταγμα" και "Πανεπιστήμιο".
Ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας παραλύει σήμερα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012, στην εφεδρεία, καθώς και στις ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63581751
Περίπου στις 12:30 ξεκίνησαν πορεία οι διαδηλωτές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι παραμένουν συγκεντρωμένοι έως και αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή. Το ραντεβού των μελών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ήταν στις  11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως. 

Νωρίτερα πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν και τα μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία είχαν δώσει την ίδια ώρα ραντεβού στην Ομόνοια.  

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ βρέθηκε, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους  διαδηλωτές, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέκος Χαλβατζής. 

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι με κατεύθυνση τη Βουλή. Κυρίαρχα συνθήματα για ακόμη μια φορά, εκείνα κατά των νέων μέτρων της κυβέρνησης. 

Από τις 10:00 κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του Μετρό σε «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι ναυτεργάτες και η ΟΜΕ-ΟΤΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)