Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Έκτη οικονομική δύναμη στον κόσμο η Βραζιλία


Έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο είναι η Βραζιλία σύμφωνα με το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών (CEBR). 
Η Βραζιλία ξεπέρασε τη Βρετανία και σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Γκίντου Μάντεγκα το αργότερο ως το 2015, θα ξεπεράσει και τη Γαλλία και θα γίνει η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη. 
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένει ότι η Βραζιλία θα γίνει η 5η οικονομία στον κόσμο το 2015, αλλά εγώ πιστεύω ότι αυτό θα γίνει νωρίτερα», δήλωσε ο Μάντεγκα από το Σάου Πάολο, σημειώνοντας ότι το ΑΕΠ της Βραζιλίας αναπτύσσεται με σχεδόν τον διπλάσιο ρυθμό από αυτό των ευρωπαϊκών χωρών. 
Το CEBR, το οποίο εδρεύει στο Λονδίνο, τοποθετεί πρώτη οικονομική δύναμη στον κόσμο τις ΗΠΑ, δεύτερη την Κίνα, τρίτη την Ιαπωνία, τέταρτη τη Γερμανία, πέμπτη τη Γαλλία, έκτη τη Βραζιλία και έβδομη τη Βρετανία.
Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC, ο διευθυντής του CEBR Ντάγκλας ΜακΟυίλιαμς υπογράμμισε ότι η κατάταξη αυτή δείχνει το αυξανόμενο βάρος της Ασίας στην παγκόσμια οικονομία, σε βάρος των δυτικών χωρών. 
Σύμφωνα με το CEBR, η Ρωσία και η Ινδία αναμένεται να ανέλθουν αντίστοιχα στην 4η και την 5η θέση των παγκόσμιων οικονομικών δυνάμεων το 2020. 
Η Βραζιλία, η οποία έχει περίπου 200 εκατομμύρια κατοίκους, είχε ανάπτυξη 7,5% το 2010, αλλά η κυβέρνηση αναθεώρησε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στο 3,5% για φέτος. 
http://www.skai.gr/news/finance/article/190294/ekti-oikonomiki-dunami-ston-kosmo-i-vrazilia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)