Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Αυστραλία: Οι άνεργοι αυξάνονται και οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι

Αυστραλία: Οι άνεργοι αυξάνονται και οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι
Την ίδια στιγμή πάντως, με ρυθμό ταχύτερο απ' ότι αναμενόταν «έτρεξε» η αυστραλιανή οικονομία το προηγούμενο τρίμηνο, χάρη στις υψηλές καταναλωτικές δαπάνες και τις επενδύσεις στο μεταλλευτικό κλάδο

Μπορεί από πολλούς να θεωρείται η Γη της Επαγγελίας εν μέσω της οικονομικής κρίσης, ωστόσο η Αυστραλία παρουσιάζει όλες εκείνες τις αντιθέσεις που χαρακτηρίζουν τις σύγχρονες αναπτυγμένες κοινωνίες, με αύξηση της ανεργίας - αν και αναπάντεχη - αλλά και συσσώρευση ακόμη περισσότερου πλούτου στους πλουσιότερους κατοίκους της.

Οπως έγινε σήμερα γνωστό, μκρή αύξηση παρουσίασε το ποσοστό ανεργίας τον περασμένο μήνα, κάτι που δεν ανέμεναν οι οικονομικοί αναλυτές.
Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, το ποσοστό της ανεργίας ανήλθε στο 5,3% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, καθώς χάθηκαν 39.900 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και δημιουργήθηκαν 33.600 θέσεις μερικής απασχόλησης.
«Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι οι εργοδότες δεν προβαίνουν σε προσλήψεις, γιατί παραμένει θολό το τοπίο στην παγκόσμια οικονομίας», σχολίασε ο οικονομολόγος Σαβάνθ Σεμπάστιαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)