Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Παραίτηση με αιχμές των δύο οικονομικών εισαγγελέων

Καταγγελία ότι με παρέμβαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριου Ροντούλη ακυρώθηκε η συγχώνευση που προβλεπόταν για τις ΔΟΥ Αγιάς και Τυρνάβου στη Λάρισα.

Καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕ-ΔΟΥ για πολιτική παρέμβαση στο έργο των εφοριακών

Πολιτικό «σεισμό» προκάλεσαν οι χθεσινές ηχηρές παραιτήσεις των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη που κατήγγειλαν προσκόμματα και αγκυλώσεις στην άσκηση των καθηκόντων τους. Λίγη ώρα πριν από την παραίτηση των δύο εισαγγελικών λειτουργών οι εφοριακοί κατήγγειλαν πολιτικές παρεμβάσεις στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης των φορολογικών υπηρεσιών και διάλυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού λόγω των μαζικών συνταξιοδοτήσεων και του μέτρου της εφεδρείας ενώ ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε προσφυγή της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη για τη 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι εφοριακοί.
Αφορμή για τις παραιτήσεις των δύο οικονομικών εισαγγελέων αποτέλεσε το σχέδιο νόμου με το οποίο η δίωξη του οικονομικού εγκλήματος ανατίθεται σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στην επιστολή παραίτησής τους προς τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή αναφέρουν ότι δεν δέχονται να είναι «εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση και να αποτελέσουν άλλοθι και μια θεσμική κολυμπήθρα του Σιλωάμ, για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στη γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)