Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΟΟΣΑ: Θα επιβραδυνθεί η οικονομική δραστηριότητα των μεγάλων οικονομιών


Επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στις μεγάλες οικονομίες του κόσμου προβλέπει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σε ανακοίνωσή του, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Οι σύνθετοι δείκτες, που εκτιμήθηκαν τον Οκτώβριο, «συνεχίζουν να δείχνουν επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας» στο μέλλον «στις περισσότερες από τις μεγάλες οικονομίες, αλλά με διαφοροποιήσεις στην ισχύ» αυτής της επιβράδυνσης, σύμφωνα με τον οργανισμό στον οποίο συμμετέχουν οι πλουσιότερες χώρες του πλανήτη.
Οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ αναφέρονται σε μία οικονομική επιβράδυνση ύψους 0,3% τόσο για τη ζώνη του ΟΟΣΑ, όσο και για τη ζώνη της Ομάδας των 7 (G7).
Πρόκειται για τον όγδοο κατά σειρά μήνα που σημειώνεται υποχώρηση στη ζώνη των 34 χωρών του ΟΟΣΑ με μια πρώτη πολύ μικρή τον Μάρτιο. Για την G7 η επιβράδυνση αυτή είναι η έβδομη, κατά σειράν.
«Οι σύνθετοι δείκτες για τον Καναδά, την Κίνα και τις ΗΠΑ συνεχίζουν να δείχνουν μια επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στην μακροπρόθεσμη τάση της, αλλά με μικρή υποχώρηση σε σχέση με τον μήνα» που προηγήθηκε, επισημαίνει ο ΟΟΣΑ.
Οι δείκτες για την Ιαπωνία και τη Ρωσία δείχνουν «μια οικονομική δραστηριότητα που υστερεί έναντι της μακροπρόθεσμης τάσης, με μια ελαφριά επιβράδυνση για τη Ρωσική Ομοσπονδία και μια επιβράδυνση λίγο πιο ισχυρή - αν και μέτρια, πάντως - για την Ιαπωνία».
Για τη Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ιταλία, τη Βρετανία και την ευρωζώνη στο σύνολό της, «οι σύνθετοι δείκτες συνεχίζουν να δείχνουν έντονα μια οικονομική δραστηριότητα που επίσης υπολείπεται της μακροπρόθεσμης τάσης της», καταλήγει ο ΟΟΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)