Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Βίντεο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στη Φυλή



Στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων του Δήμου Φυλής ενάντια στην εγκατάσταση εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων σε Άνω Λιόσια και Φυλή (Χασιά). Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων (με επικεφαλής το Δήμαρχο Φυλής) έγινε δεκτή στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ μόνο αφού είχε ολοκληρωθεί η κατάθεση των προσφορών για το εργοστάσιο στη Φυλή.



Στη διαμαρτυρία, στην οποία πήραν μέρος πάνω από 500 κάτοικοι και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, καλούσαν ο Δήμος Φυλής και οι περισσότεροι φορείς της περιοχής. Όψιμα και υποκριτικά χαρακτηρίζει τα καλέσματα του Δημάρχου,  κ. Μπουραϊμη, η Επιτροπή Αγώνα Φυλής που αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων. Σε συνέχεια και μαζικοποίηση του αγώνα για την αποτροπή της περαιτέρω υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της ζωής των κατοίκων της Φυλής καλεί η Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, ζητώντας αναθεώρηση και ριζική αλλαγή του περιφερειακού σχεδιασμού, απόσυρση του σχεδίου για την κατασκευή των 2 εργοστασίων σε Άνω Λιόσια & Φυλή και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής. 

Ο Δήμαρχος Φυλής, μετά τη συνάντηση με τους αρμόδιους, τόνισε ότι  "το επόμενο ραντεβού των διαδηλωτών θα είναι στη Χωματερή". Πρόσθεσε ακόμα ότι ο Δήμος Φυλής θα κλιμακώσει το δικαστικό αγώνα με προσφυγές και ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει μήνυση κατά των μελών της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για τα εργοστάσια, με το σκεπτικό ότι δεν του χορήγησαν αντίγραφα των τεχνικών προδιαγραφών, στις οποίες στηρίζονται οι φάκελοι των διαγωνιζομένων. Τέλος, επανέλαβε την καταγγελία ότι οι διαγωνισμοί αποτελούν παρωδία, καθώς δεν έχουν εκδοθεί τεύχη δημοπράτησης και υπογράμμισε ότι ο Δήμος Φυλής έχει σχεδιάσει μεθοδικά, όλα τα επόμενα βήματά του. Στη συγκέντρωση βρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Γιώργος Πάντζας. 


Δείτε το βίντεο με στιγμιότυπα και συνεντεύξεις από τη διαμαρτυρία:








Διαβάστε ακόμα:



left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)