Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΑμεΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Οικονομικών για 24 ώρες

Πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών στις 13:00 και 24ωρη παραμονή τους έξω από την «πόρτα» του Γιάννη Στουρνάρα έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι τυφλοί και ανάπηροι της χώρας. Στο πλευρό τους, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ, το ΠΑΜΕ και άλλα συνδικάτα.

Στην ανακοίνωση της ΣΕΑΑΝ γίνεται αναφορά στις τραγικές συνθήκες στις οποίες περιέρχονται τα άτομα με ειδικές ανάγκες σε ολόκληρη τη χώρα, λόγω της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
«Δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοί μας (...) αδυνατούν να πληρώσουν τις αναγκαίες θεραπείες μετά τις περικοπές, το νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ και τη συμμετοχή στα φάρμακα, ενώ κατά χιλιάδες σφαγιάζονται στα ΚΕΠΑ. Κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες, ΤΡΟΪΚΑ και ΕΕ μας σπρώχνουν στον Καιάδα για τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών. Τώρα θέλουν να μας χωρίσουν στους άνω και κάτω του 80%, με ή χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Αύριο στο 90 και 95%. Ό,τι εξαιρούν σήμερα θα το κόψουν αύριο» αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση.
Οι άνθρωποι με αναπηρίες ζητούν, μεταξύ άλλων, κανονική καταβολή των επιδομάτων αναπηρίας και των αναπηρικών συντάξεων, έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ για όλες τις οικογένειες των ΑμεΑ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης, καμμία συμμετοχή σε φάρμακα και θεραπείες.

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)