Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Έγινε,η αντιφασιστική πορεία στη Λάρισα



Με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου και με δυνατό παλμό ολοκληρώθηκε στη Λάρισα η σημερινή αντιφασιστική πορεία.

Την πορεία οργάνωσαν το Αντιφασιστικό Μέτωπο Λάρισας, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας, ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ Μ-Λ, το ΣΕΚ, τα φοιτητικά σχήματα ΙΟΣ Βιοχημείας, Παρέμβαση Ιατρικής και ΑΡ.ΕΝ Λάρισας.


Αφορμή για την πορεία ήταν η πρόσφατη ρατσιστική φασιστική επίθεση σε μετανάστες. Το βράδυ της Πέμπτης 24/1 ομάδα 15 - 20 νεαρών όρμησαν μαινόμενοι κρατώντας ξύλινα ρόπαλα και φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα σε παρέα Πακιστανών μεταναστών που βρίσκονταν σε κατάστημα συμπατριώτη τους, επί της συμβολής των οδών Νικηταρά και Σεφέρη, στη Λάρισα. Παρόμοιο ρατσιστικό και συνάμα δολοφονικό περιστατικό είχε συμβεί πριν από 2 μήνες όταν 2 συνάνθρωποι μας πήγαν στο νοσοκομείο με σπασμένα κόκαλα επειδή ατύχησαν να μην γεννηθούν 'έλληνες' από επίθεση που είχε προηγηθεί από φερόμενα μέλη της χρυσής αυγής. Τα ρατσιστικά κίνητρα του συγκεκριμένου γεγονότος τείνουν να αποσιωπηθούν με σκοπό την υποβάθμιση του και την ελάττωση της ποινής των επιτιθέμενων.



Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό ρατσιστικής βίας στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Σε αυτή την περιοχή στεγάζονται τα γραφεία της ναζιστικής συμμορίας της χρυσής αυγής που παρακινεί αλλά και λαμβάνει μέρος κατά καιρούς σε παρόμοιες ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών. Μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον καθένα ότι αυτά τα 2 περιστατικά μόνο τυχαία δεν είναι όσον αφορά τη σχέση τους με την χρυσή αυγή αλλά και με την απεχθή προς το ανθρώπινο γένος αντίληψη που η ναζιστική συμμορία προάγει.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)