Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αύριο μονομαχία από το βήμα της Βουλής

Με ανοιχτά κρίσιμα μέτωπα λίγο πριν από την άφιξη της τρόικας, όπως οι καθυστερήσεις στη διαθεσιμότητα και τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς και τα μειωμένα έσοδα του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων, το μέγαρο Μαξίμου ρίχνει το βάρος στην εσωτερική μάχη εντυπώσεων, με αφορμή την αυριανή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.
 Θέμα της συζήτησης είναι τα αγροτικά προβλήματα, αναμένεται όμως να εξελιχθεί σε μία εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση του Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα. Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει ο πρωθυπουργός στην αυριανή κοινοβουλευτική αντιπαράθεση είναι το
γεγονός ότι, σύμφωνα με συνεργάτες του, θα αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής ημέρας στην προετοιμασία της συζήτησης.
Πρόκειται άλλωστε για μία από τις... σπάνιες πλέον εμφανίσεις του κ. Σαμαρά στη Βουλή, καθώς ο πρωθυπουργός συστηματικά αποφεύγει να απαντά σε ερωτήσεις ή να μιλά στο Κοινοβούλιο. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο όμως εκτιμούν ότι μία κόντρα με τον κ. Τσίπρα θα ωφελήσει την κυβέρνηση, επικαλούμενοι το προβάδισμα του κ. Σαμαρά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.
Στην αυριανή του παρέμβαση ο κ. Σαμαράς θα επικεντρωθεί, σύμφωνα με πηγές του μεγάρου Μαξίμου, κυρίως στην οικονομία, παραθέτοντας στοιχεία και επιχειρώντας να εμφανίσει την κυβερνητική πολιτική ως τη μόνη επιλογή και τον ΣΥΡΙΖΑ ως ανεύθυνη μηδενιστική αντιπολίτευση.
Ο πρωθυπουργός θα τονίσει ιδιαίτερα τη σημασία της προσέλκυσης επενδύσεων, τις οποίες θα παρουσιάσει ως τη μόνη διέξοδο από την κρίση και τη μόνη λύση για την ανεργία, ενώ αναμένεται να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι για λόγους κομματικού συμφέροντος αντιδρά σε κάθε επένδυση, που σχεδιάζεται στη χώρα.
Τις προηγούμενες ημέρες άλλωστε τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου όσο και το κόμμα της Ν.Δ. συνέδεαν εμμέσως πλην σαφώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» στις Σκουριές Χαλκιδικής, ενώ ο κ. Σαμαράς διεμήνυε μέσω της «Wall Street Journal» ότι η κυβέρνηση θα προστατεύσει τις ξένες επενδύσεις με κάθε κόστος. Στο μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν παράλληλα το πώς θα απαντήσει ο πρωθυπουργός στις καταγγελίες του κ. Τσίπρα περί νέας διαπλοκής.
Εν τω μεταξύ χθες το γραφείο Τύπου της Συγγρού ξεκίνησε νέο πόλεμο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ερμηνεύοντας δηλώσεις τού επικεφαλής της επιτροπής προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αντιπροέδρου της Βουλής, Γιάννη Δραγασάκη, ως διάψευση της δέσμευσης του κ. Τσίπρα για επαναφορά κατώτατου μισθού και συντάξεων στα προ Μνημονίου επίπεδα.
Οργισμένη ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου, που διευκρίνισε ότι αυτό που επισήμανε ο κ. Δραγασάκης είναι πως οι προσπάθειες ανόρθωσης της οικονομίας γίνονται όλο και πιο δύσκολες όσο συνεχίζεται η πολιτική λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων και διάλυσης του κοινωνικού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)