Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Τρεις συλλήψεις στα Άνω Λιόσια. Αστυνομία και Χρυσαυγίτες κατά Ρομά



Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει προσλάβει η κόντρα των Ρομά με της Αστυνομία με παρακρατικές ομάδες να επιτίθενται σε Ρομά.



 Η υπόθεση ξεκίνησε όταν Ρομά παραβίσαν στοπ και έπεσαν πάνω σε διερχόμενους μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο ένας εξ αυτών.
Η συνέχεια ήταν ιδιαίτερα βίαιη. Παρακρατικές ομάδες συνεπικουρούμενες από αστυνομικούς έκανα επιχειρήσεις σε περιοχές Ρομά, οι τελευταία απάντησαν με εμπρησμούς καταστημάτων και πυροβολισμούς κατά αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.
Εν συνεχεία παρακρατικές ομάδες επιτίθενται διαρκώς κατά Ρομά, μετελευταίο περιστατικό τη Δευτέρα το βράδυ στη Λ. Φυλής.
Εκεί τραβήχτηκαν και βίντεο τα οποία έχουν προκαλέσει σάλο. Τα βίντεο καταγράφουν πολίτες που φορούν μαύρες μπλούζες να κρατούν λοστούς κι άλλα αντικείμενα και να επιχειρούν κατά των Ρομά μαζί με τους άνδρες της Αστυνομίας.
Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για αστυνομικούς ή πολίτες που πήραν το νόμο στα χέρια τους. Αυτόπτες μάρτυρες δεν απέκλειαν τη συμμετοχή στα επεισόδια μελών της Χρυσής Αυγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εκλογικά κέντρα που ψηφίζουν αστυνομικοί, σύμφωνα με τις αναλύσεις, 1 στους 2 ψήφισε τη Χρυσή Αυγή.
Την ίδια στιγμή, έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην περιοχή μετά τα σοβαρά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 6 αστυνομικών.

Ολα ξεκίνησαν όταν ομάδα 150 Ρομά βγήκε από τον καταυλισμό στα Ανω Λιόσια κι επιτέθηκε σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ, κατέβασε τους επιβάτες και έβαλε φωτιά. Οταν έφτασαν αστυνομικοί, ακούστηκαν πυροβολισμοί με κυνηγετικές καραμπίνες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι από αυτούς.
Πιθανολογείται ότι αφορμή για τα επεισόδια αποτέλεσε η προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα αθίγγανου που πέρασε με κόκκινο και σκότωσε έναν αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.
 sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)