Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Κρήτη: Περιφερειακοί σύμβουλοι... πιάστηκαν στα χέρια.(βιντεο)

Φωτογραφία για Μπουνίδια σε συνεδρίαση, στην Περιφέρεια Κρήτης [ΒΙΝΤΕΟ]

Ακόμη και χειροδικίες προκάλεσε το "ναι" της Επιτροπής Περιβάλλοντος στο Υβριδικό Πάρκο στο Κράσι, μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης.


Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, με ψήφους 5-4 άναψε το "πράσινο φως" στο έργο. Από τη συνεδρίαση - την τέταρτη στην οποία "έρχεται" το θέμα - δεν έλειψαν οι εντάσεις, σύμφωνα με τοCreta live.
Πέραν της λεκτικής επίθεσης προς τον περιφερειακό σύμβουλο Ν.Ξυλούρη, στον οποίο αποδόθηκαν και χαρακτηρισμοί, εκτυλίχθηκαν σκηνές βίας καθώς κάτοικοι της περιοχής που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση, εξοργισμένοι δε δίστασαν να εκσφενδονίσουν ποτήρια με νερό εναντίον των κ.κ. Καλογερή και Αλεξάκη.
Κατόπιν όταν μπήκε στη μέση ο Νίκος Ξυλούρης, επικράτησε ένταση, με τον περιφερειακό σύμβουλο και τους κατοίκους  να πιάνονται στα χέρια.
Χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έληξε πριν πάρει περαιτέρω έκταση.
Αυτή η συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος τα είχε όλα  από προπηλακισμούς μέχρι ύβρεις, περιβαλλοντικές ανησυχίες , κομματικές γραμμές, διαξιφισμούς  μέχρι δηλώσεις περί ανεξαρτησίας του λόγου!
Τελικά ύστερα από τρεις συνεδριάσεις που δεν κατάφεραν να ολοκληρωθούν λόγο των αντιδράσεων,  με οριακή πλειοψηφία, πέντε ψήφους υπέρ της επένδυσης υπό   όρους, τρεις κατά, ένα παρόν και ένα λευκό η επιτροπή περιβάλλοντος τάχθηκε υπέρ   του υβριδικού στα Κράσι,  αίτηση  που έχει υποβάλει η εταιρεία «ΥΔΡΟΑΙΟΛΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» για το υδροηλεκτρικό – αντλητικό και τα 4 συνοδά αιολικά πάρκα.
Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής  ξεκαθάρισε εξ αρχής τη θέση του λέγοντας ότι η άποψή του είναι  να γνωμοδοτήσει θετικά υπέρ της επένδυσης με την υποχρέωση ο επενδυτής να σεβαστεί και να τακτοποιήσει την πληθώρα των ενστάσεων που διατυπώνει η διεύθυνση  περιβάλλοντος.
Η περιφερειακή  σύμβουλος  και οι  επικεφαλής  των αριστερών παρατάξεων κυρία Αγγελάκη, και κύριοι  Ανυψητάκης και Ορφανός τάχθηκαν με διαφορετικά επιχειρήματα κατά της  επένδυσης.
crete2day.gr


το video εδω..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)