Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Τι αναφέρει το κείμενο συμφωνίας των τριών κομμάτων



Οι έγγραφες δεσμεύσεις που έχει ζητήσει η ΔΗΜΑΡ για την προγραμματική σύγκλιση φαίνεται πως είναι εκείνες οι οποίες καθυστερούν τις διαδικασίες για την επίσημη ανακοίνωση κυβέρνησης συνεργασίας. 



Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Χρ.Λαζαρίδης και Β.Μεϊμαράκης εκτός από την λίστα των ονομάτων είχαν δίπλα τους το κείμενο με τα 18 σημεία τα οποία προτείνουν για επαναδιαπραγμάτευση. Παράλληλα στο τραπέζι των συζητήσεων έριξαν και τις 31 προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος. 

Το ΠΑΣΟΚ προσήλθε με κείμενο 8 θέσεων και η ΔΗΜΑΡ με τα 7 σημεία που παρουσίασε και προεκλογικά για την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο και την παραμονή της χώρας στο ευρώ. 

Στόχος είναι να βρεθεί κοινός τόπος σε βασικούς τομείς πολιτικής όπως η αστυνόμευση, η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, η παιδεία, η υγεία, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ασυλία και εκλογικός νόμος. 

Η συζήτηση κινήθηκε επίμονα γύρω από τις «κόκκινες γραμμές» για τα εργασιακά και ειδικότερα τη μετενέργεια αλλά και το «πάγωμα» των μέτρων περικοπής μισθών και συντάξεων. Τα θέματα αυτά βρίσκουν σύμφωνα και τα τρία κόμματα ως προς την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα. 
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)