Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Μόντι: Έχουμε μια εβδομάδα να σώσουμε την ευρωζώνη

Μόντι: Έχουμε μια εβδομάδα να σώσουμε την ευρωζώνη

Για τις συνέπειες μιας αποτυχίας της Συνόδου Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου προειδοποίησε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, κάνοντας λόγο για μία «πιθανή δίνη θανάτου», της οποίας τα αποτελέσματα μπορεί να είναι περισσότερο πολιτικά και λιγότερο οικονομικά.



 Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο, η ευρωζώνη έχει μίας εβδομάδας περιθώριο για να σωθεί.
Οι «4» της ευρωζώνης (Μόντι, Μέρκελ, Ολάντ και Ραχόι) επεξεργάζονται ένα σχέδιο που έχει ως στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της μετάδοσης της κρίσης χρέους σε υπόλοιπες χώρε της νομισματικής ένωσης, σημειώνοντας ότι το εν λόγω σχέδιο είναι ένα από τα «απολύτως απαραίτητα» που πρέπει να συμφωνηθούν στη Σύνοδο Κορυφής της επόμενης εβδομάδας.
Σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Guardian και σε άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο Μόντι δήλωσε ότι εάν αποτύχει η Σύνοδος Κορυφής της 28ης-29ης Ιουνίου, τότε «θα υπάρξουν σταδιακά περισσότερες κερδοσκοπικές επιθέσεις σε μεμονωμένες χώρες, ενώ οι πιο αδύναμες χώρες θα παρενοχλούνται».
Παράλληλα, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung, τόνισε ότι η Ιταλία δεν πρόκειται να ζητήσει διάσωση από την ΕΕ. Όπως υποστηρίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός, το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα ανέλθει στο 2% του ΑΕΠ φέτος για την Ιταλία.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)