Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΠαΣοΚ: Σύγκρουση στελεχών για τον τρόπο συμμετοχής στην κυβέρνηση

ΠαΣοΚ: Σύγκρουση στελεχών για τον τρόπο συμμετοχής στην κυβέρνηση


Και δεύτερη σύσκεψη των επτά με τον Ευ. Βενιζέλο - Το πρωί της Τετάρτης στην Κ.Ο. οι τελικές αποφάσεις


Νέες διαστάσεις παίρνει η σύγκρουση των κορυφαίων στελεχών του ΠαΣοΚ με τον κ. Ευ. Βενιζέλο καθώς μετά την ένταση που επικράτησε στην απογευματινή σύσκεψη, αυτή επαναλμβάνεται αργά το βράδυ της Τρίτης.

Το απόγευμα της Τρίτης η συζήτση οδηγήθηκε στα άκρα. Η σύσκεψη αυτή ξεκίνησε περίπου στις 4 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 6.30 μ.μ. με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠαΣοΚ, ΔΗΜΑΡ) αφού ο κ. Κ. Σκανδαλίδης δεν μπορούσε να αποχωρήσει από μια τόσο θυελλώδη συζήτηση.

Η έκρηξη, σύμφωνα με πληροφορίες, προήλθε από τον κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος επέμενε με έντονο τρόπο ότι αν το ΠαΣοΚ εννοεί πραγματικά αυτό που λέει για τη στήριξη της κυβέρνησης με όλες τις δυνάμεις του τότε θα πρέπει να μετάσχουν σε αυτή έμπειρα και επιτυχημένα στελέχη. Κάποιος από τους παριστάμενους του απάντησε στο ίδιο ύφος «και ποιός λέει ότι εσύ είσαι επιτυχημένος» και επήλθε η ανάφλεξη. Την ίδια άποψη με τον κ. Χρυσοχοίδη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξέφρασε και ο κ. Α. Λοβέρδος αλλά ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ με σκληρό και αμετακίνητο τρόπο ξέκοψε τις υπουργικές φιλοδοξίες των παριστάμενων.

Τα επτά στελέχη που συμμετείχαν στη σύσκεψη αποχώρησαν από την Ιπποκράτους άλλοι φανερά εκνευρισμένοι και άλλοι κατηφείς εξαιτίας της τροπής που έλαβε η συνεδρίαση. Στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «το ΠαΣοΚ δεν θα ακολουθήσει τις πρακτικές άλλων. Δεν θα είναι συμπολιτευόμενοι αντιπολίτευση και αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση. Θα στηρίξει την κυβέρνηση ειλικρινά. Και θα μετάσχει σε αυτή με τρόπο που να είναι ο πιο ωφέλιμος για την αποτελεσματική λειτουργία και την αξιοπιστία της απέναντι στην ελληνική κοινωνία».

«Για να διασφαλιστεί όμως», πρόσθεσε, «η αξιοπιστία της συμμετοχής του ΠαΣοΚ πρέπει αυτό που θα κάνουμε μετεκλογικά να αντιστοιχεί σε όσσα είπαμε προεκλογικά». Να υπενθυμίσουμε ότι προεκλογικά ο κ. Βενιζέλος είχε πει ότι δεν θα δουν οι πολίτες γνωστούς υπουργούς να αναλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις, ώστε να αποβάλλει το στίγμα του κυβερνητισμού.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κ. Χρυσοχοίδης είπε ότι η δική του άποψη είναι ότι όλα τα κόμματα θα πρέπει να μετάσχουν στην κυβέρνηση με το καλύτερο δυναμικό που έχουν και εξέφρασε την πίστη ότι το ΠαΣοΚ θα λάβει τις σωστές αποφάσεις, κάνοντας βήματα πίσω από την προηγούμενη έκρηξη του.

Αύριο, Τετάρτη, το πρωί ο κ. Βενιζέλος έχει συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, το μόνο εκλεγμένο και εν λειτουργία όργανο του ΠαΣοΚ αυτή τη στιγμή, όπου θα εισηγηθεί τη θέση του για το προγραμματικό πλαίσιο της κυβέρνησης αλλά και για τον τρόπο της συμμετοχής του ΠαΣοΚ σε αυτή.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, ο οποίος συνάντησε την Τρίτη τους 33 βουλευτές του κόμματος του και συζήτησε μαζί τους για τη συμμετοχή του ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση συνεργασίας, επαναλαμβάνει στους συνομιλητές του ότι το πρωτεύον σε αυτή τη φάση είναι να συμφωνηθεί το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης μεταξύ των τριών κομμάτων αλλά να αποβεί επιτυχημένη η διαπραγμάτευση αυτή και με τους δανειστές της χώρας. Διαφορετικά επισημαίνει θα κινδυνεύσουμε ως έθνος.

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Βενιζέλος, πρότεινε την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης η οποία όπως είπε θα επιδιώξει τη καλύτερη δυνατή αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης. Σε αυτή θα συμμετέχουν οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων, μολονότι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είπε ότι η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στην κυβέρνηση δεν θα έπρεπε αν τον εμποδίζει να συμπράξει στην διαπραγμάτευση. «Η δική μας πρόσκληση θα είναι πάντα ανοιχτή», είπε και πρόσθεσε ότι «το ΠαΣοΚ και εγώ προσωπικά θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις κινητοποιώντας όλες τις διεθνείς επαφές, την εμπειρία, τη γνώση και τον σχεδιασμό που έχουμε».

Επίσης, επισήμανε ότι «το ΠαΣοΚ κινήθηκε πάντα με μόνο γνώμονα το εθνικο συμφέρον και κατέβαλε πολύ υψηλό εκλογικό κόστος γι' αυτό. Ταχθήκαμε προεκλογικά υπέρ της ανάγκης να αποφευχθεί η τεχνητή πόλωση και να προκύψει κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. Με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα είπαμε αμέσως ότι ότι στην κυβέρνηση αυτή πρέπει να μετάσχουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠαΣοΚ και η ΔΗΜΑΡ. Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθιστά πλέον μόνη πρακτική λύση το σχηματισμό κυβέρνησης με τη στήριξη της ΝΔ, του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ». Η κυβέρνηση αυτή, συμπλήρωσε θα πρέπει να επιτευχθεί μέχρι αύριο το μεσημέρι.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)