Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Ο Γιώργος Πιαντές δεν είναι πια ανάμεσά μας.

Ο Γιώργος Πιαντές, η ψυχή των συγκεντρώσεων και των φεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ, που συνέβαλε τα μέγιστα στο στήσιμο του Κόκκινου, νικήθηκε από τον καρκίνο.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Η Διεύθυνση του «105,5 Στο Κόκκινο» αποχαιρετά τον Γιώργο Πιαντέ:


Ο Γιώργος Πιαντές έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό για το σταθμό μας.
Όχι μόνο επειδή έστησε και ισχυροποίησε τεχνικά τον «105,5 Στο Κόκκινο» και όλους τους «κόκκινους» σταθμούς της περιφέρειας, φροντίζοντας για την απρόσκοπτη εκπομπή του προγράμματός τους καθημερινά και παρά την κάθε δυσκολία.
Αλλά κυρίως επειδή ήταν ένα υπόδειγμα ανθρώπου.
Ο Γιώργος υπήρξε ένας πραγματικός σύντροφος, με όλη τη σημασία της λέξης. Έτσι ήταν πάντοτε, από την εποχή των νεολαιίστικων αγώνων μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, από τα εμβληματικά «Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή» της δεκαετίας του ’80 μέχρι τις μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων. Από τη Λήμνο, που τόσο αγαπούσε μέχρι την κάθε σπιθαμή της Ελλάδας, την οποία «όργωσε» επανειλημμένα.
Αποτελεσματικός και με μια στόφα ξεχωριστή, είτε κρατώντας ένα κατσαβίδι φροντίζοντας και την παραμικρή τεχνική λεπτομέρεια, είτε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Left Media Α.Ε.» προσφέροντας τις πολύτιμες γνώσεις του.
Ο Γιώργος Πιαντές απεχθανόταν την προβολή των προσώπων και φρόντιζε να δυναμώνει η φωνή της Αριστεράς. Απομακρυνόταν από τις τυμπανοκρουσίες, μα επιθυμούσε ο ιδέες της Αριστεράς να ακούγονται παντού και καθαρά.
Αποχαιρετούμε τον Γιώργο Πιαντέ, που έδωσε μάχες γενναίος και σεμνός.
Απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγό του, Βάσω, στα παιδιά του, Κώστα και Βασίλη και σε όλη την οικογένεια και τους οικείους του.

ΣΥΡΙΖΑ: Πάντοτε στην πρώτη γραμμή σε όλες τις δύσκολες στιγμές

Συλλυπητήριο μήνυμα Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο του Γιώργου Πιαντέ:
Μετά από γενναία και πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, ο σύντροφος Γιώργος Πιαντές έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ηλικία 65 ετών, βυθίζοντάς μας στη θλίψη.
Ο σ. Γιώργος εντάχθηκε στην Αριστερά σε πολύ νεαρή ηλικία. Μέλος του ΚΚΕ και κατόπιν του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, ο σ. Γιώργος υπήρξε ένας από τους πιο ανιδιοτελείς και ακούραστους αγωνιστές του κόμματος. Ο ρόλος του στην ίδρυση και την καθημερινή λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5» ήταν καταλυτικός. Μέλος του Δ.Σ. της Left Media Α.Ε., ο σ. Πιαντές πρόσφερε όλες τις δυνάμεις του και ήταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Και, βεβαίως, ήταν η ψυχή όλων των εκδηλώσεων και των φεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του, φροντίζοντας με μεράκι την παραμικρή λεπτομέρεια που απαιτείται.
Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια  στη σύζυγό του, Βάσω, στα παιδιά του, Κώστα και Βασίλη και σε όλη την οικογένεια και τους οικείους του.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Καλό ταξίδι, αγαπημένε μας σύντροφε και φίλε Γιώργο Πιαντέ

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά τον Γιώργο Πιαντέ:
Σήμερα η Νεολαία Συριζα χάνει έναν πραγματικό σύντροφο, έναν άνθρωπο που στεκόταν δίπλα της σε κάθε της βήμα, στα δύσκολα και τα εύκολα.
Ο Γιώργος ήταν εκεί με την φρεσκάδα και τη δημιουργικότητά του στα φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, στο Σπούτνικ, στα συνέδρια, στις εκδηλώσεις.
Ο Γιώργος Πιαντές μας έλεγε πάντα την άποψή του για τη νεολαία, για τον πολιτισμό, για τον προσανατολισμό της.
Με ειλικρίνεια, συντροφικότητα και διάθεση για προσφορά, δεν είπε ποτέ όχι.
Ο Γιώργος Πιαντές δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας, έχασε τη μάχη για τη ζωή. Όσα λόγια αποχαιρετισμού και να γράψουμε το σίγουρο είναι ότι η πολιτική μας οικογένεια από σήμερα είναι πιο φτωχή.
Καλό ταξίδι αγαπημένε μας σύντροφε και φίλε.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Αποχαιρετούμε το σ. Γιώργο Πιαντέ

Με ανείπωτη θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα το θάνατο το συντρόφου μας, Γιώργου Πιαντέ.
Ο Γιώργος Πιαντές ήταν ο άνθρωπος ο οποίος κρυβόταν πίσω από όλες τις μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, φροντίζοντας για όλες τις αναγκαίες τεχνικές λεπτομέρειες.
Τεράστια όμως ήταν η προσφορά του στη δημιουργία του ραδιοφωνικού μας σταθμού «105,5 στο κόκκινο», στην επέκταση του πανελλαδικού δικτύου με τη δημιουργία των τοπικών «κόκκινων» αλλά και  το στήσιμο του δικού μας «91.4 στο κόκκινο».
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, αποχαιρετά το σεμνό και ανιδιοτελή αγωνιστή της Αριστεράς, σ. Γιώργο Πιαντέ και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Κώστας Αρβανίτης: «Για την απώλεια του Γιώργου Πιαντέ»

«Η είδηση της απώλειας ήρθε σήμερα το πρωί.
Ο Γιώργος μας είπε αντίο χωρίς πολλές κουβέντες.
Λιγομίλητα και περήφανα. Όπως πάντα.
Τον Γιώργο τον γνώρισα από τις πρώτες προσπάθειες να βγει ο ήχος της Αριστεράς στα ερτζιανά και στις πλατείες από το 1989.
Συναντηθήκαμε πάλι το 2013 όταν ξαναστήναμε το Κόκκινο για τις νέες ανάγκες. Με νέο πομπό στον Υμηττό και νέο κέντρο εκπομπής στην Αίγινα.
Με το στήσιμο των περιφερειακών σταθμών του αγαπημένου μας Κόκκινου.
Μαζί με τον Βαγγέλη Γουμενάκη, που έφυγε και αυτός νωρίς, έδωσε όλη την σύντομη ζωή του στο όνειρό μας. Να ακουγόμαστε.
Με αγωνία και αίσθημα ευθύνης, ακούραστος, με μια ιδιαίτερη γλύκα που έκρυβε το πάντα το ιδιότυπο συνοφρυωμένο ύφος του. Και όταν γέλαγε, έλαμπε όλος ο τόπος γύρω του.
Ο Πιαντές ήταν, είναι και θα είναι το Κόκκινο. Ο ήχος της Αριστεράς όπως πρέπει να είναι. Καθαρός, δυνατός και έντιμος.
Ο Γιώργος θα είναι πάντα μαζί μας, όμως δεν είναι εδώ, και αυτό μας πονάει πάρα πολύ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)