Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

10 φορές πιο θανατηφόρος ο ιός ,από τον Η1Ν1

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (14 4 2020 )(ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Κατά τα στοιχεία που αναρτά αυτή η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθανε τα 2.019.320 ενώ οι θάνατοι ανέρχονταν σε 119.483 ως τις 20:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας).



Πάντα κατά τη βάση δεδομένων του Τζονς Χόπκινς, στις ΗΠΑ καταγράφονται 682.619 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τα περισσότερα στον κόσμο, και 23.529 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, ο πιο βαρύς απολογισμός θυμάτων στον κόσμο. Στην Ισπανία καταγράφονται 170.099 κρούσματα και 17.756 θάνατοι, ενώ στην Ιταλία 159.516 κρούσματα και 20.465 θάνατοι. Στις άλλες χώρες όπου τα κρούσματα μόλυνσης από την πανδημία έχουν πλέον ξεπεράσει τα 100.000 συμπεριλαμβάνονται η Γαλλία καθώς και η Γερμανία.
Η εικόνα της πανδημίας από το Τζον Χόπκινς, πρωί Μ. Τρίτης. Ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν αντανακλά πάρα ένα κλάσμα του αληθινού αριθμού των μολύνσεων, καθώς ένας μεγάλος αριθμός χωρών διενεργούν τεστ μόνο στα περιστατικά που απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη.
Απόπειρες επανεκκίνησης
Με την περίφημη «καμπύλη» της πανδημίας να δείχνει σημάδια κορύφωσης και οριζοντίωσης, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να εξετάζουν τους τρόπους άρσης των έκτακτων μέτρων, των απαγορεύσεων κυκλοφορίας και της επαναλειτουργίας τομέων της οικονομίας. Στη Γερμανία, ενδεικτικά, καγκελάριος και πρωθυπουργοί εξετάζουν τη σταδιακή άρση των περιορισμών και την επαναλειτουργία των σχολείων, ενώ και στην Πολωνία εξετάζεται η χαλάρωση των περιορισμών από τις 19/4.
ΠΟΥ: 10 φορές πιο θανατηφόρος ο ιός από τον Η1Ν1
Ο νέος κορονοϊός είναι δέκα φορές πιο θανατηφόρος από τον ιό της γρίπης τύπου Α (Η1Ν1), που εμφανίστηκε στα τέλη Μαρτίου 2009 στο Μεξικό, ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ζητώντας μια «αργή» άρση των μέτρων περιορισμού της μετακίνησης. «Η Covid-19 εξαπλώνεται γρήγορα και γνωρίζουμε ότι είναι θανατηφόρος: Δέκα φορές περισσότερο από τον ιό που είναι υπεύθυνος για την πανδημία της γρίπης του 2009», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους στην ψηφιακή συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη.
Παράλληλα τόνισε πως η παραγωγή ενός «ασφαλούς και αποτελεσματικού» εμβολίου είναι αναγκαία για να σταματήσει εντελώς η μετάδοση της Covid-19, που έχει σκότωσει σχεδόν 115.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. «Η εποχή της παγκοσμιοποίησης σημαίνει ότι ο κίνδυνος της επαναφοράς και αναζωπύρωσης της Covid-19 θα συνεχίσει να υπάρχει. Ουσιαστικά, η παραγωγή και η διανομή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου θα είναι αναγκαία για την πλήρη διακοπή της μετάδοσης», πρόσθεσε ο Τέντρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)