Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Μέτωπο εργαζομένων: Ιδρύθηκε η νέα συνδικαλιστική παράταξη

Το όνομα της νέας παράταξης θα ανακοινωθεί στις επόμενες μέρες. Στο φακό του left μας μίλησαν δυο έμπειροι συνδικαλιστές ο Γιώργος Γαβρίλης και η Ελένη Ζωγραφάκη. 
Ο Γιώργος Γαβρίλης μας λέει ανάμεσα στα άλλα:«Το διήμερο αυτό ξεπερνά τις ανάγκες για τη συγκρότηση μιας παράταξης. Διεκδικεί και θέλει να εκπροσωπήσει μια μεγάλη τομή στο συνδικαλιστικό κίνημα. 


Θέλει να ξανακερδίσει τα συνδικάτα, θέλει να αλλάξει τα συνδικάτα. Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε το καθολικό αίτημα των εργαζομένων για την ανάγκη επαναθεμελίωσης του συνδικαλισμού».
 
Η Ελένη Ζωγραφάκη, αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και μέλος της πρωτοβουλίας, μας περιγράφει τους στόχους της νέας προσπάθειας στο χώρο του συνδικαλισμού:
«Είναι μια προσπάθεια που στοχεύει στο να αλλάξει ριζικά το συνδικαλιστικό κίνημα. Να γκρεμίσει παθογένειες του παρελθόντος, να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους με την πάλη τους μέσα στα συνδικάτα να ανατρέψουν πολιτικές. Είναι μια διαδικασία που ξεκινάει έξω από τις παλιές λογικές».
Φωτογραφίες-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
Ιδρύθηκε η νέα συνδικαλιστική παράταξη που έχει ως στόχο την ταξική αντεπίθεση του κόσμου της εργασίας απέναντι στη μνημονιακή λαίλαπα. Οι εργασίες της ιδρυτικής συνδιάσκεψης πραγματοποιήθηκαν στο Σινέ Κεραμεικός στις 15/16 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)