Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ιταλία: Μεγάλο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών




Για πρόωρες βουλευτικές εκλογές προετοιμάζεται η Ιταλία σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, οι οποίοι επισημαίνουν τον κίνδυνο υπογραφής Μνημονίου.

Η κρατική ραδιοφωνία Rai αναφέρει ότι  οι σχετικές μνημονιακές δεσμεύσεις θα συνδέονται με την πιθανή ενεργοποίηση το Σεπτέμβριο της ειδικής ασπίδας κατά των spread, που θα προβλέπει την μαζική αγορά ομολόγων του ιταλικού δημοσίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 
Η Rai τονίζει ότι σε αντάλλαγμα της ενεργοποίησης της ασπίδας αυτή θα ζητηθεί από την ιταλική κυβέρνηση να δεχθεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από την πλευρά του ο Μάριο Μόντι δηλώνει ότι θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει κάθε είδους ανάμειξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παρ`όλα αυτά οι νέες οικονομικές δεσμεύσεις εντείνουν το ενδεχόμενο επιπτώσεων στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

Μετά την έγκριση του Συμφώνου Σταθερότητας, που προβλέπει την σταθερή μείωση του ιταλικού δημόσιου χρέους κατά περίπου 45 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο για την επόμενη 20ετία, επιπλέον περικοπές και έλεγχοι στην διαχείριση της χώρας προβάλλουν τώρα στον ορίζοντα.

Ο Μάριο Μόντι, περιμένει να δει τις κινήσεις του Μαριάνο Ραχόι και να βεβαιωθεί ότι οι ευρωπαϊκές παρεμβάσεις για τη συγκράτηση των spread θα είναι αυτή τη φορά οριστικές και μη αναστρέψιμες πριν προβεί σε οριστικές κινήσεις και δηλώσεις.

Πηγή: alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)