Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Ιδιωτικοποιούνται ΕΛΤΑ, ΕΛΒΟ με "Αυγουστιάτικο πραξικόπημα"

Ιδιωτικοποιούνται ΕΛΤΑ, ΕΛΒΟ με "Αυγουστιάτικο πραξικόπημα"


Σύμφωνα και με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων η οποία δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, αποφασίστηκε η  πώληση έως και του συνόλου των μετοχών των ΕΛΤΑ και της ΕΛΒΟ.

Με την απόφαση αυτή παρέχεται εξουσιοδότηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να σχεδιάσει, να αποφασίσει και να υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των μετοχών των ΕΛΤΑ, οι οποίες θα μεταφερθούν στο Ταμείο με νεότερη απόφαση της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων.

Επίσης ανατέθηκε στην δικηγορική εταιρεία «Ι.Κ. Ρόκας και Συνεργάτες» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου και στις εταιρείες «Αttica Bank Α.Τ.Ε.» και «KPMG Σύμβουλοι Α.Ε.» το έργο του χρηματοοικονομικού συμβούλου.

Οι πληρωμές των συμβούλων θα εξετάζονται και θα εγκρίνονται από την Επιτροπή Παρακολούθησης και Έγκρισης Πληρωμών, η οποία συστάθηκε με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.
«Αυγουστιάτικο πραξικόπημα» χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης για την αποκρατικοποίηση των ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημειώνοντας ότι η κίνηση αυτή δρομολογεί ένα «νέο εθνικό έγκλημα».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «η ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα, μιας στρατηγικής σημασίας επιχείρησης όπως των ΕΛΤΑ, θα δώσει τη χαριστική βολή στις λαϊκές ταχυδρομικές υπηρεσίες και στην ελληνική περιφέρεια», ενώ η πώληση της ΕΛΒΟ θα σημάνει την ουσιαστική διάλυση μιας κρίσιμης επιχειρησιακής μονάδας, που μπορούσε να έχει μια ιδιαίτερη συμβολή στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η σημερινή απόφαση αποτελεί προπομπό για το «απαράδεκτο ξεπούλημα» και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Τέλος, εκτιμά ότι αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις θα αφήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)