Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Η διάλυση της Ευρωζώνης θα κόστιζε στη Γερμανία το 10% του ΑΕΠ της

Η διάλυση της Ευρωζώνης θα κόστιζε στη Γερμανία το 10% του ΑΕΠ της


Ενδεχόμενη ολοκληρωτική κατάρρευση της Ευρωζώνης θα κόστιζε στη Γερμανία το 10% του ΑΕΠ της, αλλά ακόμη και στην περίπτωση που αποχωρήσει μόνο η Ελλάδα οι κίνδυνοι για τις επιχειρήσεις θα είναι σημαντικοί, δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης Λαρς Φελντ.


Ο Φελντ, ένας από τους πέντε «σοφούς» που με τις απόψεις τους επηρεάζουν το δημόσιο διάλογο στη Γερμανία, συχνά χωρίς μεγάλο αντίκτυπο σε επίπεδο πολιτικής, δήλωσε ότι σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις οι αξιώσεις της Γερμανίας από την Ευρωζώνη ανέρχονται περίπου σε 3,5 τρισ. ευρώ.
Αν χαθεί ένα σημαντικό κομμάτι αυτών των αξιώσεων, θα υπάρξουν συνέπειες τόσο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και για την οικονομία, δήλωσε ο κ. Φελντ.
Το πλήγμα αυτό μπορεί να αντιστοιχεί σε ένα 7%-10% του ΑΕΠ της Γερμανίας, σημείωσε.
Ομως, σημαντικό κόστος θα έχει και η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Οπως είπε ο Φελντ, ο κίνδυνος μετάδοσης μέσω του τραπεζικού συστήματος έχει περιοριστεί, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να θεωρήσουν οι επενδυτές ότι μετά την αποχώρηση της Ελλάδας θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.
.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)