Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Τριγμοί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ


Το περιεχόμενο του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ αναμένει η ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να συγκληθούν τα όργανα του κόμματος προκειμένου να προσδιορίσουν τη στάση του κόμματος.

«Κόκκινες γραμμές» από δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ

Το περιεχόμενο του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ αναμένει η ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να συγκληθούν τα όργανα του κόμματος προκειμένου να προσδιορίσουν τη στάση του κόμματος. Την ίδια στιγμή, πάντως, δυο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ επικαλούνται την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων, θέτοντας από την πλευρά τους προϋποθέσεις για την ψήφιση των μέτρων.
Ο Οδυσσέας Βουδούρης και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης με δηλώσεις τους αφήνουν ανοικτό ότι μπορεί να καταψηφίσουν τη νέα δέσμη των μέτρων, εάν αυτή παρεκκλίνει -κατά πολύ- από την προγραμματική συμφωνία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Ο κ. Μιχελογιαννάκης, με άρθρο του αλλά και με συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα FM», έθεσε «κόκκινες γραμμές», όπως τη μείωση των συντάξεων των 1.400 ευρώ, των συνταξιούχων του ΟΓΑ, το δώρο των δημοσίων υπαλλήλων κ.ά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μιχελογιαννάκης εκφράζει αμφιβολίες αν πρέπει να παραμείνει η ΔΗΜΑΡ στον κυβερνητικό συνασπισμό, θέτοντας το ερώτημα: «Οταν εγώ έχω συμφωνήσει κάτι με εσάς και εσείς κάνετε κάτι άλλο, τι πρέπει να γίνει;».
«Κόκκινες γραμμές» από δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ
Μάλιστα σημειώνει πως ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να αξιοποιήσει στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους τις «κόκκινες γραμμές» της ΔΗΜΑΡ και να τους υπενθυμίσει ότι «υπάρχουν κυβερνητικοί εταίροι που λόγω της ιδεολογικής τους αναφοράς έχουν απαγορευμένες ζώνες».
Στην ίδια γραμμή κινείται και ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος μιλώντας στον Σκάι υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αθετεί τις δεσμεύσεις της, αναφέροντας την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας, το καθεστώς της εφεδρείας και την περαιτέρω μείωση των μισθών και των συντάξεων. Ολα, πάντως, αναμένεται να διευκρινισθούν, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς θα συγκληθούν τα όργανα του κόμματος, και από τις αποφάσεις μπορεί να αποσαφηνιστεί ποια στάση θα κρατήσουν οι δύο βουλευτές.
Π. Τσούτσιας
εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)