Σάββατο 12 Μαΐου 2012

«Ο επόμενος θα είναι τριαντάρης»




Ο Βαγγέλης Βενιζέλος δίνει σύνθημα αυτοδιάλυσης του ΠΑΣΟΚ ώστε να επανασυσταθεί από το μηδέν
Με τη χαρακτηριστική φράση «Ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα είναι 30 ετών» ο Βαγγέλης Βενιζέλος ξεκίνησε χθες τη διαδικασία αυτοδιάλυσης του κόμματος με στόχο την επανασύστασή του από μηδενική βάση. Ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, είπε ότι θα διαλυθούν όλα τα όργανα και ότι θα απαλειφθεί ο όρος «κορυφαίοι» και προανήγγειλε ότι θα αξιώσει άμεσα τις παραιτήσεις όλων των στελεχών που βρίσκονται στην κυβέρνηση καθώς «το ΠΑΣΟΚ του 13% είναι σαν να μην υπάρχει».
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στον διάδοχό του στην ηγεσία του κόμματος, καθώς οι παριστάμενοι θεώρησαν ότι προσδιορίζοντας την ηλικία του εξέπεμψε σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος επιδιώκοντας να περιορίσει τις διαθέσεις ορισμένων στελεχών.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα αλλάξει ονομασία και σύμβολα, υποσχέθηκε όμως ότι οι αλλαγές θα είναι τόσο ριζικές σε σημείο που δεν θα υπάρχουν κομματικές ιδιότητες. «Θα είστε εσείς με το όνομά σας και την ταυτότητά σας. Οποιος νομίζει ότι μπορεί έτσι να απευθυνθεί στην κοινωνία για να συγκροτηθεί το νέο ΠΑΣΟΚ ας έρθει να μας βοηθήσει» είπε.
Προς το παρόν πάντως και ενόψει της πιθανότητας να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές θα συσταθεί Εθνική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, πιθανότατα ως μετεξέλιξη της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, μέσα από την οποία θα αναδειχθεί μία Γραμματεία η οποία και θα αναλάβει τις διαδικασίες επανίδρυσης του κόμματος από τώρα έως και το Συνέδριο της 3ης Σεπτεμβρίου.
Ξεκινώντας την ομιλία του ενώπιον των μελών του απερχόμενου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος σχολίασε τα αποτελέσματα των εκλογών λέγοντας ότι «ηττήθηκε ο δικομματισμός», ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε εκλογικά η μεσαία τάξη η οποία αναζήτησε την ευφορία μέσα από μία πιο ριζοσπαστική έκφραση. Είπε δηκτικά ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου «δεν χρειάζεται να είναι υπουργοί» διότι αυτό ταυτόχρονα παραπέμπει στο ΠΑΣΟΚ του κρατισμού, κάτι που πρέπει όπως είπε να τελειώσει, την ώρα μάλιστα που το κόμμα βρίσκεται στο 13%. Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν θα δεχθεί κανέναν συμβιβασμό είτε πρόκειται για φίλους είτε για παρέες, ενώ διευκρινίζοντας τις επισημάνσεις του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε «βαρίδια», τόνισε ότι δεν αναφέρεται μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε νοοτροπίες.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι θα στοχοπροσηλωθεί στην αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την Κεντροαριστερά και την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πιθανότητα αποφυγής των εκλογών, τόνισε όμως στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ότι θα επιμείνει μέχρι τέλους στο Συμβούλιο υπό τον Κάρολο Παπούλια για την εξεύρεση λύσης με κατεύθυνση τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)