Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Αποσχίστηκαν μέλη της ΠΑΣΠ



Φοιτητικές εκλογές, σε υποτονικό έως στιγμής κλίμα, θα πραγματοποιηθούν στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας την Τετάρτη 16 Μαΐου. 

Αν και μέχρι σήμερα τίποτε δε διαφαίνεται στα πανεπιστήμια ότι μεθαύριο θα στηθούν κάλπες, πολλές φοιτητικές παρατάξεις κάνουν λόγο για το στίγμα που αναμένεται να δώσουν οι φοιτητές μπροστά στο ενδεχόμενο νέας εκλογικής αναμέτρησης. 

Πάντως το μόνο βέβαιο είναι ότι λόγω της κρισιμότητας των ημερών δεν αναμένεται να γίνουν  ομιλίες στα Ιδρύματα παρουσία εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων. Εκτός από κάποιες αφίσες , μέχρι τώρα ούτε δυνατές μουσικές, ούτε τα κλασσικά τραπεζάκια των φοιτητικών παρατάξεων έχουν στηθεί στα περισσότερα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Στοίχημα όλων των φοιτητικών παρατάξεων είναι η αύξηση της προσέλευσης των φοιτητών στις κάλπες.Σε ότι αφορά στις αλλαγές μέλη και στελέχη της ΠΑΣΠ προχώρησαν στη δημιουργία μίας νέας φοιτητικής παράταξης με την επωνυμία  «Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα» . 

Ο λόγος της διαφοροποίησης είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ κυρίως για το μνημόνιο αλλά και άλλες πολιτικές αρχές. Στελέχη της ΠΑΣΠ πάντως θέτουν ερωτήματα για τη δημιουργία νέας παράταξης στο παρά πέντε των εκλογών.

Από την πλευρά της η ΔΑΠ επιδιώκει τη διατήρηση της πρώτης θέσης, ενώ στην ενίσχυση των δυνάμεών τους «ποντάρουν» οι φοιτητικές παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ  και το ΚΚΕ .
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)