Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Δημοσκοπική άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκοπική άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ


Πρώτο κόμμα, με διαφορά περίπου μιας μονάδας από τη ΝΔ, που αυξάνει κι εκείνη ελαφρώς τα ποσοστά της, δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για τον "Eλεύθερο Τύπο". Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με πτώση στα ποσοστά του, ενώ χαμηλότερα ποσοστά από αυτά των εκλογών συγκεντρώνουν και τα άλλα κόμματα, με εξαίρεση τη Δημοκρατική Αριστερά.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα έχουν ως εξής:
  • ΣΥΡΙΖΑ: 20,5% (από 16,8% στις εκλογές)
  • ΝΔ: 19,4% (από 18,8% στις εκλογές)
  • ΠΑΣΟΚ: 11,8% (από 13,2% στις εκλογές)
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,8% (από 10,6% στις εκλογές)
  • Δημοκρατική Αριστερά: 6,2% (από 6,1% στις εκλογές)
  • ΚΚΕ: 4,8% (από 8,5% στις εκλογές)
  • Χρυσή Αυγή: 3,8% (από 7% στις εκλογές).
Εκτός Βουλής μέχουν η Δημοκρατική Συμμαχία (2,4%), ο ΛΑΟΣ (2%), οι Οικολόγοι Πράσινοι (1,8%), η Δημιουργία Ξανά (2,3%), ενώ οι επιλογές άλλο κόμμα/λευκό/άκυρο συγκεντρώνουν 5,9% και η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 11,3%.
Οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες (ποσοστό 81,4%), στο σύνολο των ψηφοφόρων, ζητούν παραμονή στο ευρώ, ενώ μόνο το 16,3% τάσσεται κατά. Τα 2/3 των ερωτηθέντων (ποσοστό 66,1%) επιθυμούν να βρεθεί τρόπος να σχηματιστεί κυβέρνηση, ενώ το 32,4% θέλει ξανά εκλογές.
Στο ερώτημα "πιστεύετε ότι ο κ. Τσίπρας με την πολιτική που ακολουθεί οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ", έξι στους δέκα ερωτηθέντες (ποσοστό 58,7%) απαντά ναι και μάλλον ναι, ενώ το 33,9% απαντα όχι και μάλλον όχι.
Όταν ερωτώνται "ποιος κατά τη γνώμη σας πολιτικός αρχηγός έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη γαι τον μη σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές;", το 39% των συμμετεχόντων στην έρευνα απαντά τον Αλέξη Τσίπρα, το 19,3% τον Αντώνη Σαμαρά, το 8,1% τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το 3,2% την Αλέκα Παπαρήγα, το 0,4% τον Φώτη Κουβέλη και το 0,1% τον Πάνο Καμμένο.
Δύο στους δέκα, πάντως, θεωρούν όλους τους παραπάνω πολιτικούς αρχηγούς συνυπεύθυνους που δεν σχηματίζεται κυβέρνηση, αφού η επιλογή "όλοι" σε αυθόρμητη απάντηση συγκεντρώνει ποσοστό 20,2%, ενώ η επιλογή "κανένας" σε αυθόρμητη απάντηση συγκεντρώνει ποσοστό 3,6%.
megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)