Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Επίθεση τραμπούκων στο δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο



Θρασεία και πισώπλατη επίθεση δέχθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Κωνσταντίνος Μπογδάνος - και μαζί του η ελευθερία του δημόσιου λόγου στη χώρα. 

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής, στο ύψος της Σόλωνος, όπου και τρεις άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους είχαν στήσει ενέδρα στον δημοσιογράφο και του επιτέθηκαν καθώς επιχειρούσε να μπει στο όχημά του. Οι άγνωστοι χτύπησαν επί ώρα στο κεφάλι και στο σώμα τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, κυρίως με κλωτσιές, ενώ τον έσυραν στο οδόστρωμα και το πεζοδρόμιο, αναφερόμενοι παράλληλα στον ΣΚΑΪ και το μνημόνιο. 

Το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ως αποτέλεσμα του άγριου ξυλοδαρμού, φέρει μόλωπες και εκδορές στο πρόσωπο και το σώμα και κακώσεις στο δεξί χέρι. 
Ο Κωνσταντίνος, δια των ραδιοφωνικών εκπομπών του, έχει ερευνήσει το φαινόμενο της ενίσχυσης των άκρων στη ελληνική κοινωνία. Μέσα από την τηλεοπτική του παρουσία επισημαίνει με παρρησία να τονίζει την αδυναμία διαλόγου και σύνθεσης στη δημόσια σφαίρα. 
skai.gr

Η επίθεση έγινε στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Κιάφας, όταν πήγε με φίλο του να πάρει το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τρία άτομα τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στη συνέχεια τον έριξαν στο έδαφος και τον έσυραν, ενώ ταυτόχρονα τον έβριζαν. Ο φίλος του έτρεξε να ενημερώσει τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην οδό Ακαδημίας.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μεταφέρθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, στο ΚΑΤ. Ο δημοσιογράφος έφερε μώλωπες και εκδορές στο κεφάλι και στο σώμα και κάταγμα στο χέρι. Χθες το πρωί έλαβε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι δράστες άρπαξαν το κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου.
Για το περιστατικό εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες καταδίκαζαν την ενέργεια αυτή, οι Οικολόγοι Πράσινοι και οι δημοσιογράφοι της ΔΗΜ.ΑΡ.
"Με μπαράζ απειλών και προπηλακισμών κατά των εκπροσώπων Δημοσιογραφικών Ενώσεων και των εργαζομένων δημοσιογράφων εκδηλώνουν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής και οι γνωστοί άγνωστοι την επιθετικότητά τους" σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτά τα φαινόμενα, όπως και κάθε άλλου είδους απειλή, από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, κατά συναδέλφων και πολιτών και καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και όλους τους πολίτες της χώρας να μην υποτιμήσουν το φασιστικό αυτό φαινόμενο και να αγωνίζονται για τη προάσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων τους, κατά τη διάρκεια άσκησης της εργασίας τους.
avgi.gr
«Χθες το βράδυ είχα Άγιο» αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος, λίγες ώρες μετά από την βίαιη επίθεση που δέχτηκε από τραμπούκους τα ξημερώματα της Πέμπτης στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια.

Συγκλονισμένος ο ίδιος περιγράφει στον «αέρα» τα φρικιαστικά λεπτά που έζησε στα χέρια των δραστών, δηλώνοντας ωστόσο ότι έχει την αίσθηση πως δεν επρόκειτο για προσωπική επίθεση. 

«Είμαι βέβαιος ότι δεν είχαν σκοπό τους τη ληστεία. Την ώρα που πήγα να ανοίξω την πόρτα του αυτοκινήτου μου, με άρπαξαν και με χτύπησαν με βία, σέρνοντας το κορμί μου για χιλιόμετρα. Καθώς με χτυπούσαν τους άκουσα να αναφέρονται στον ΣΚΑΙ και το Μνημόνιο. Κανείς, ωστόσο δεν είπε το όνομά μου. Έχω την αίσθηση πως δεν μιλάμε για προσωπική επίθεση. Εξάντλησαν όλο τους το χρόνο στο να με χτυπούν και να με βρίζουν. Πραγματικά, δεν θέλω να ποτιστώ από το ίδιο δηλητήριο που ποτίστηκαν αυτοί που μου επιτέθηκαν..», καταλήγει ο ταλαιπωρημένος δημοσιογράφος που έλαβε αισίως εξιτήριο σήμερα το πρωί, αφου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις στο νοσοκομείο ΚΑΤ. 

Τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο γλίτωσε από τους αδίστακτους κακοποιούς διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Ακαδημίας, την οποία κατάφερε να ειδοποιήσει ένας φίλος του. 

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο με το οποίο ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, εκεί όπου διαπιστώθηκαν μώλωπες και εκδορές στο κεφάλι και το σώμα και κάταγμα στο χέρι.
protothema.gr

Εργαζόμενοι ΣΚΑΪ για Κ. Μπογδάνο: Οι επιθέσεις δεν μας τρομάζουν

Οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι) στον ειδησεογραφικό όμιλο του ΣΚΑΙ καταδικάζουμε την επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους, ο δημοσιογράφος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο συνάδελφος, έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού, ξημερώματα Τετάρτης 10 Μαΐου, στα χέρια 3 αγνώστων, καθώς επέστρεφε από νυχτερινή έξοδο στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του. 

Ο ξυλοδαρμός του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων επιθέσεων εναντίον εργαζομένων στο χώρο του Τύπου, προερχόμενες είτε από απειλές, είτε από την κρατική μηχανή (ΜΑΤ-ΔΙΑΣ) είτε από αγνώστους. 

Οι επιθέσεις δεν μας τρομάζουν. Θα υπερασπιστούμε και θα προστατεύσουμε, με βάση την ελευθερία του τύπου και τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, μα κυρίως με γνώμονα την ελευθερία της έκφρασης, κάθε φωνή και κάθε άποψη που θέλει να εκφραστεί, ελεύθερα και δημοκρατικά. 

Όλοι εμείς ευχόμαστε στον Κωνσταντίνο ταχεία ανάρρωση και σύντομη επάνοδο στο ραδιόφωνο και τη τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Εκ μέρους των εργαζομένων στον όμιλο ΣΚΑΪ 

Κωνσταντίνος Δαυλός -Εκπρόσωπος Συντακτών ΣΚΑΪ TV

Λεωνίδας Σακλαμπάνης -Εκπρόσωπος Συντακτών ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3
Φωτογραφία για VIDEO: Ο δημοσιογράφος του Σκάι Κωνσταντίνος Μπογδάνος αποκαλύπτει!
«Είμαι βέβαιος ότι δεν είχαν σκοπό τους τη ληστεία. Μου την είχαν στημένη! Την ώρα που πήγα να ανοίξω την πόρτα του αυτοκινήτου μου, ενώ γυρνούσα από μια συνάντηση με πολύ δικούς μου ανθρώπους, τρία άτομα με άρπαξαν από πίσω και με χτύπησαν με βία, σέρνοντας το κορμί μου για χιλιόμετρα», εξιστόρησε για το συμβάν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Όπως είπε ο ίδιος, οι δράστες δεν ανάφεραν το όνομά του, ενώ όσο τον χτυπούσαν τον έβριζαν και έκαναν σχόλια για τον Σκάι και το Μνημόνιο.

«Έχω την αίσθηση πως δεν μιλάμε για προσωπική επίθεση», συνέχισε. 

«Εξάντλησαν όλο τους το χρόνο στο να με χτυπούν και να με βρίζουν… Περαστικοί δεν υπήρχαν ή, αν υπήρχαν, ίσως θεώρησαν φρόνιμο να μην τα βάλουν με κάποιους ανθρώπους που χτυπούν με τόση μανία έναν άλλο», επισήμανε ο δημοσιογράφος – παρουσιαστής, ενώ πρόσθεσε πως οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.
newsnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)