Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ετοιμάζονται να επέμβουν στην ελληνική οικονομία οι Αμερικανοί;



Σχέδια να αναλάβουν δράση για την Ελλάδα καταρτίζουν οι Αμερικανοί...
Την κατάσταση στα χέρια τους φαίνεται ότι θέλουν να πάρουν οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, με την υφυπουργό Οικονομικών Λάελ Μπρέιναρντ να βρίσκεται στην Αθήνα για επαφές με τους Έλληνες αξιωματούχους της κυβέρνησης.


Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται, η Μπρέιναρντ συνήτησε με τον υπηρεσιακό Οικονομικών καθ. Γιώργο Ζανιά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία, καθώς και τους τρόπους που μπορεί να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά.
Παράλληλα, οι Αμερικανοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ώστε να μην επιβεβαιωθεί κάποιο αρνητικό σενάριο καθώς κάτι τέτοιο θα επηρέαζε άμεσα την αμερικανική οικονομία σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τον Μπάρακ Ομπάμα. Άλλωστε η αμερικανίδα υφυπουργός έχει επανειλημμένως εκφράσει τις ανησυχίες της για την έκβαση της ελληνικής κρίσεως, επειδή επηρεάζει έντονα και την αμερικανική οικονομία.
Η Μπράιντνερ κατέθεσε στην ελληνική πλευρά τη διάθεση για ενεργότερη στήριξη θεμάτων ανάπτυξης και επενδύσεων, ενώ συζητήθηκε και ο ρόλος που θα διαδραματίσει στο εξής το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)