Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Προς απόλυση 50.000 υπάλληλοι


Από το Δημόσιο
Η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, μέσω συνταξιοδοτήσεων, όπως εκτιμούσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αποδεικνύεται ανέφικτη. Ακόμη κι αν τηρηθεί κατά γράμμα η σχέση προσλήψεων προς συνταξιοδοτήσεις στο 1:5, η μείωση της απασχόλησης στο Δημόσιο δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 100.000 άτομα. Κατά συνέπεια, η απόλυση περίπου 50.000 δημοσίων υπαλλήλων θα τεθεί επί τάπητος αμέσως μετά τις εκλογές. Ηδη, έχει ζητηθεί από το ΚΕΠΕ η επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων.
Αλλαγή της σχέσης προσλήψεων προς συνταξιοδοτήσεις στο 1:8 ή 1:10


Του Βασιλη Ζηρα

Την αλλαγή της σχέσης προσλήψεων και συνταξιοδοτήσεων και πιθανότατα απολύσεων στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα υποχρεωθεί να αποφασίσει η νέα κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές.
Από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών), στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης των δαπανών, προκύπτει ότι η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015 μέσω συνταξιοδοτήσεων δεν είναι εφικτή, όπως εκτιμούσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η τρόικα αντιμετώπιζε ευθύς εξαρχής με επιφυλάξεις την εκτίμηση του υπουργείου. Από μια πιο προσεκτική επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει ότι ακόμη κι αν τηρηθεί κατά γράμμα η σχέση προσλήψεων προς συνταξιοδοτήσεις στο 1:5 (κάτι το οποίο δεν έγινε τα δύο πρώτα χρόνια εφαρμογής του Μνημονίου), η μείωση της απασχόλησης στο Δημόσιο δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 100.000 άτομα. Κατά συνέπεια, η απόλυση περίπου 50.000 δημοσίων υπαλλήλων θα τεθεί επί τάπητος αμέσως μετά τις εκλογές.....

συνεχεια στο:         http://oikonomytod.blogspot.com/2012/04/50000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)