Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

“Δεν απευθυνόμουν στους ‘ελληνάρες’”


Ποικίλες αντιδράσεις και παντός είδους σχόλια προκάλεσε το βίντεο που έφτιαξε και ανέβασε στο YouTube η ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτσου με τίτλο ”Είμαι Ελληνίδα”.

Κάποιοι έσπευσαν να την κατηγορήσουν για αντιγραφή, άλλοι της έδωσαν συγχαρητήριαγια τον τρόπο που επέλεξε να διαμαρτυρηθεί, άλλοι διατήρησαν τις επιφυλάξεις τους για τους σκοπούς της ηθοποιού, ενώ κάποιοι χαρακτήρισαν υπερβολικό τον τρόπο «ερμηνείας» της. 

Η ηθοποιός, που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες, κατέθεσε το δικό της αντίλογο στους ξένους επικριτές της χώρας μας, χρησιμοποιώντας τη φόρμα μιαςκαναδικής διαφήμισης μπύρας.

Αυτή ακριβώς η «αντιγραφή», όπως χαρακτηρίστηκε, ήταν που προκάλεσε τα περισσότερα αρνητικά σχόλια.
Η Κατερίνα Μουτσάτσου μίλησε στην εκπομπή της Εύας Αντωνοπούλου και του Κωνσταντίνου Μπογδάνου “ΣΚΑΪ LIFE” το απόγευμα της Τετάρτης (25/4) για το στόχο που είχε δημιουργώντας το βίντεο, απαντώνταςσε εκείνους που την κατηγορούν

Η ηθοποιός εξήγησε ότι είδε στο διαδίκτυο το λόγο του Πίτερ Οικονομίδη, του πετυχημένου έλληνα διαφημιστή που σχεδίασε την καμπάνια “Give Greece a Chance”. 

«Απλά είδα το λόγο του Πίτερ Οικονομίδη στο διαδίκτυο, ο οποίος πρότεινε σε κάποια πολυεθνική ή ελληνική εταιρεία να κάνει το “I Am Greek” εμπνευσμένος από μια παλιά καναδική διαφήμιση με τίτλο “I am Canadian” και σκέφτηκα ‘πολυεθνική εταιρεία όχι αλλά εγώ, ναι, μπορώ να το κάνω’», είπε. 

Η "αντιγραφέας" του βίντεο τόνισε, επίσης, ότι διάλεξε επίτηδες αυτό το διαφημιστικό, γιατί το αποτέλεσμα ήταν κάτι που την εξέφραζε συναισθηματικά

Ωστόσο, επισήμανε ότι ουσιαστικά τα δυο βίντεο δεν είναι ίδια, αλλά το κοινό τους σημείο είναι η μορφή τους.

«Αντιγραφή, δεν είμαι σίγουρη ακριβώς, το format είναι εμπνευσμένο, μέχρι και το μικρόφωνο χτυπάω (όπως στο διαφημιστικό), όλα είναι επίτηδες. Ακόμα και το ‘ευχαριστώ’ στο τέλος έχει έναν αυτοσαρκασμό και χαίρομαι από τα μηνύματα που έχω δεχτεί, που φαίνεται ότι κατανοούν το χιούμορ μου πίσω από αυτό. Αυτοί που δεν το καταλαβαίνουν, δεν πειράζει, δέχομαι όλες τις κριτικές», υπογράμμισε. 
Ως προς το περιεχόμενο και ως προς το στόχο του η Μουτσάτσου είπε ότι είναι ένας «απλός προσωπικός τρόπος έκφρασης», που κύριο στόχο δεν είχε το ελληνικό κοινό αλλά «εκείνους που έχουν ελληνική ψυχή και όχι στους ‘ελληνάρες’, που είναι ένα στερεότυπο που όλοι γνωρίζουμε καλά». 

Η ηθοποιός χαρακτήρισε «χρέος» της να μιλήσει για τις αρχές και τα ιδανικά του ελληνισμού, γι’ αυτό και έφτιαξε αυτό το βίντεο, ωστόσο όταν ρωτήθηκε εάν θα ψηφίσει στις εκλογές της 6ης Μαΐου απάντησε αρνητικά. 

«Δεν θα έρθω να ψηφίσω γιατί δεν χρειάζομαι την πολιτική για να μπορέσω να αλλάξω τη χώρα μου ειδικά με αυτού του είδους την πολιτική», είπε και συμπλήρωσε: «Θα την αλλάξω δημιουργικά, με όποιον τρόπο μπορώ». 
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)