Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Στη δίνη σκανδάλου αστρονομικής αποζημίωσης ο πρόεδρος της Barclays

Σκάνδαλο αστρονομικής αποζημίωσης εκθέτει τον πρόεδρο της Barcley's


Μεγάλη ζημιά στο προφίλ της βρετανικής τράπεζας προκάλεσαν οι προκλητικές για την εποχή απολαβές αποχώρησης που ενέκρινε ο Μαρκ Έιγκιους για την εργασία του Αμερικανού Ντάιαμοντ ως διευθυντή. Πρόκειται άλλωστε για τις υψηλότερες αποδοχές που έχουν καταγραφεί ποτέ στη χώρα!
Η κοινωνική κατακραυγή για τα μπόνους των 3.300.000 ευρώ ήταν τόσο έντονη ώστε ο ίδιος ο πρόεδρος της Barclays αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ενώ ο Μπομπ Ντάιαμοντ ανακοίνωσε πως δέχεται να λάβει τελικά μόνο τα μισά χρήματα για τα μπόνους, τα οποία βεβαίως θα προστεθούν στα 3.000.000 ευρώ περίπου των υπόλοιπων αμοιβών για τη διάρκεια της θητείας του.
Πολλοί μέτοχοι της τράπεζας ενημέρωσαν μάλιστα τα βρετανικά MME ότι ο Ντάιαμοντ ακόμα και εάν η χώρα διένυε εποχές οικονομικής άνθησης δεν θα άξιζε μια τέτοια υψηλή αποζημίωση διότι «κατά τη διάρκεια της θητείας του ως διευθυντή, η τράπεζα όχι μόνο δεν ευδοκίμησε αλλά σημείωσε και πτώση στα κέρδη της»!
Στη γενική συνέλευση του ομίλου ο Έιγκιους αναφέρθηκε στη δυσαρέσκεια «μίας σημαντικής μειονότητας των μετόχων» για τις απολαβές του Ντάιαμοντ και ζήτησε συγγνώμη από τους μετόχους, τονίζοντας πως η τράπεζα «δεν είχε κάνει μία αρκούντως καλή δουλειά» όσον αφορά την αποσαφήνιση των αμοιβών και των μπόνους των υψηλόβαθμων στελεχών της.
«Το ΔΣ παραδέχεται πως το επίπεδο της αποζημίωσης θα πρέπει να προσαρμοσθεί στη νέα πραγματικότητα του τομέα. Σας ζητώ συγγνώμη και σας υπόσχομαι πως θα το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά στο μέλλον», είπε ο πρόεδρος ενώ σύμφωνα με τον οικονομικό Τύπο της χώρας, το 30% των μετόχων ενδέχεται να μην ψηφίσει την έκθεση για τις αμοιβές που έχει κατατεθεί σήμερα για έγκριση στη ΓΣ...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)