Κυριακή 22 Απριλίου 2012

o OHE παρεμβαινει,για την αστυνομικη βια στην ελλαδα.

κ αλλο ρεζιλι απο την μαφια πολιτικαντηδων-μμε-δικαστων..
Βίντεο σοκ: Ξυλοδαρμός μετανάστη από μπάτσουςΒίντεο:Αστυνομικοί χτυπούν ανελέητα μετανάστη
Πριν δύο μήνες ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης παρουσίασε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την ταινία «Νουρ - Φως παντού υπάρχει» με θέμα τη ζωή ενός 12χρονου Αφγανού μετανάστη στην Αθήνα. Από αυτούς που παρακολούθησαν την ταινία, λίγοι πρόσεξαν τη νυχτερινή σκηνή του ξυλοδαρμού ενός αλλοδαπού από αστυνομικούς στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ακόμη λιγότεροι ήταν αυτοί που κατάλαβαν πως η σκηνή ήταν βιντεοσκοπημένη από τον ίδιο τον σκηνοθέτη από το μπαλκόνι του σπιτιού του.

«Ήταν ένα βράδυ του Γενάρη όταν, ακούγοντας κάποιους περίεργους θορύβους, βγήκα στο μπαλκόνι και είδα πως κάτω από το σπίτι μου, ένας νεαρός μετανάστης, βρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση και αφού είχε προκαλέσει ζημιές σε κάποια αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στη γειτονιά, είχε μόλις συλληφθεί από άνδρες της αστυνομίας» θυμάται ο Νίκος Σούλης που μιλά στο protothema.gr.
Και συνεχίζει: «Στην αρχή δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, μιας και στη γειτονιά που μένω είναι συχνά τέτοια φαινόμενα... Όταν όμως μια ομάδα αστυνομικών, αλλά και πολιτών, άρχισαν να χτυπούν αυτόν τον άνθρωπο, τότε αποφάσισα να καταγράψω το περιστατικό με την κάμερα».
Στο βίντεο που το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ο σκηνοθέτης δημοσιοποίησε μέσω του Ίντερνετ, προκαλώντας αναστάτωση στο Διαδίκτυο, διακρίνονται κάποιοι πολίτες, αλλά και αστυνομικοί, που χτυπούν το μετανάστη που έχει συλληφθεί.
Αρχικά ο ίδιος αποφάσισε να συμπεριλάβει τη σκηνή στην ταινία που ετοίμαζε για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου, μέσω της ιστορίας του 12χρονου Αφγανού, έθιγε την καθημερινότητα και τα προβλήματα των μεταναστών στην Αθήνα του 2012, θεωρώντας πως κάποιοι θα ευαισθητοποιούνταν από το συγκεκριμένο περιστατικό.
«Τελικά, κανείς δεν έδωσε σημασία στο περιστατικό κι έτσι αποφάσισα να στείλω το μικρό αυτό βίντεο στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες» εξηγεί ο Νίκος Σούλης. Το βίντεο μάλιστα θα δημοσιοποιηθεί επισήμως από την αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ τη Δευτέρα και θα συνοδεύεται από επίσημη καταγγελία για την άσκηση βίας από πλευράς των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. 
http://openwind11.blogspot.com/2012/04/blog-post_5129.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)