Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

AΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!!


η δραματική κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας περιέγραψε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εξηγώντας ότι πρέπει ο πολιτικός κόσμος να ενεργήσει άμεσα, προκειμένου να πειστούν οι πολίτες ότι «η δημοκρατία, το κράτος δικαίου είναι εδώ».

Αναλυτικά, ο υπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και αναφερόμενος στις δεκάδες πορείες που γίνονται καθημερινά στο κέντρο της πρωτεύουσας είπε ότι «είναι δικαίωμα του καθένα να υπερασπίζεται οποιαδήποτε συνταγματικά κατοχυρωμένη άποψη. Ομως τον τελευταίο καιρό έχει ξεφύγει. Προσωπικά θεωρώ ότι έχουμε κάνει κρίσιμο λάθος. Όταν γίνεται καταχρηση ενός δικαιώματος, κάποια στιγμή καταργείται από μόνο του. Πρέπει ως  κοινοβούλιο να προστατεύσουμε τα δικαιώματα ασφάλειας και ελευθερίας, το δικαίωμα πολίτη να κυκλοφορεί όποια ώρα θέλει κινούμενος στα πλαίσια νομιμότητας».

Και συμπλήρωσε πως «διάφορες υπερβολές οδηγούν σε φαινόμενα όπως αυτά  στο κέντρο της Αθήνας με τις καταστροφές, τα οποία οδηγούν τελικά σε αυτοκαταστροφική διαδικασία».

Επιπροσθέτως, ο κ. Χρυσοχοίδης τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν σε ορισμένες περιοχές να έχουν αναλάβει τη φύλαξη των γειτονιών ορισμένοι πολίτες αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Κάποιοι ακραίοι επιχειρούν να εμφανίζονται ως προστάτες υποκαθιστώντας το κράτος».

Και ξεκαθάρισε: «Αυτά θα τελειώσουν πρέπει να τα τελειώσουμε γρήγορα. Να δώσουμε απάντηση ότι η δημοκρατία, το κράτος δικαίου είναι εδώ και οι υπόλοιποι να πάνε στα σπίτια τους, κυρίως αυτοί που πουλάνε προστασία στα σπίτια σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)