Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

24ωρη απεργια σε μετρο,τραμ,ηλεκτρικο

Χειρόφρενο σηκώνουν την Πέμπτη 1η Μαρτίου Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ : Χειρόφρενο σηκώνουν την Πέμπτη οι ηλεκτροδηγοί σε ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ και Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, καθώς πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα λιτότητας. Σε ανακοίνωσή τους

«Χειρόφρενο» τραβούν σήμερα το Μετρό, το Τράμ και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, καθώς οι ηλεκτροδηγοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία. Στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορούν από το πρωί μόνο τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ κανονικά εκτελούνται και τα δρομολόγια του προαστιακού.

Νέα ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό της Αθήνας, λόγω της 24ωρης απεργίας που άρχισαν νωρίς το πρωί οι ηλεκτροδηγοί του Μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ.
Οι ηλεκτροδηγοί της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) που απειλούν και με νέες κινητοποιήσεις, καταγγέλλουν τη διοίκηση της εταιρείας για αδιαφορία και «απαξιωτική τακτική που την οδηγεί σε διάλυση».

Οπως αναφέρουν, από τον Ιούλιο δεν υπάρχει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ούτε νέο οργανόγραμμα, ενώ η επιχείρηση πλήττεται από τη λαθρεπιβίβαση και την εισιτηριοδιαφυγή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των εργαζομένων, οι απώλειες εσόδων φτάνουν έως και το 40%, εξαιτίας της εισιτηριοδιαφυγής και της αδυναμίας είσπραξης κομίστρου, λόγω της μείωσης του προσωπικού στις θέσεις των ελεγκτών και εκδοτών εισιτηρίων.
Παράλληλα, η συρρίκνωση του προσωπικού εξαιτίας των απολύσεων και των μετατάξεων κρατά κλειστά τα μισά εκδοτήρια εισιτηρίων, ενώ υπολογίζεται ότι σε όλο το δίκτυο της ΣΤΑΣΥ ελέγχους κομίστρου διενεργούν μόνο 25 - 30 ελεγκτές.
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4698348

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)